• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2016

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Znam to kolega, tak i ja razmišljam. Konsens se može iskoristiti za klip ako ostane viška od silaže, dok je sa Mikadom to teže.
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovaj problem što mnoge muči oko poljeganja,padanja klipova,samo 10 % možda je do sorte hibrida,najviše su vremenske neprilike i ekstremi.Jesenos u onom naletu vjetra na pojedinim parcelama koje su bile na udaru vjetra su legli ili nagnuli mnogi kukuruzi a bilo je svih od Pineera,Bc,Kws,ma sve kuće sa druge strane sela gdje nije bio udar sve ok.Gnojidba je jako utjecala na dubinu korijena ,moljac radi svoje probleme a zlatica nam tek dolazi.Imam malo zemlje ali i ove godine bude gotovo 100 % plodored ali i to nije garancija da ne bude štete.S druge strane česta pitanja na predavanjima koji hibrid nije zanimljiv divljim svinjama,e tu se nema trajnog odgovora,jedan od dobrih odgovora je kakvo susjedstvo je posađeno,pa si onda svinje preberu,evo čovjek je na predavanju iz Međurače od prije neko veće na Pioneer hibridima rekao da mu P0412 nisu svinje radile štetu,to sad sigurno ne garantira da na nekom lokalitetu možda baš tog budu satrale do 10% da ostane,to mislim da najviše ovisi o broju svinja na pojedinom području.I vidim da se vodi rasprava oko lokacija,nikada se ne može porediti Slavonija,Bjelovar,Podravina i Međimurje i Zagorje po pitanju istih hibrida,jer oduvijek je bilo pravilo što istočnije to kasniji kukuruz se sadi,a unazad 10-15 godina ,najveći problem je količina oborina ,koja može biti razlika između dviju općina a kamoli ne županija,uglavnom jebena situacija je svuda i ne nazire se kraj nekom poboljšanju opčenito po pitanju poljoprivrede,a što se tiće kukuruza najveći dobitnici su lokalni otkupljivači na razini županija koji su opet dobro podebljali svoje i račune ljubavnica.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Odličan, jako dobar klip, velik i zdrav.
Kolega koji bere 25 rali u klipu 70% sije 532, on veli da je bolji od 572 kojeg više ne sije, nešto mu se zamjerio.
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
A kakav je po visini, višlji ili niži od 572?
Eh sad, ubij me ako se ja sečam kakav je koji bil. Bili su na tabli od 6 kj 3 hibrida BC-a, al ne sječam se koji je bil veči od kojeg. No pošto mi nije ostalo v glavi da je jedan odstupal od drugog u visini vjerojatno su svi podjednake visine. 572, 532, 574
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Zanimljivo je špricanje kod ovih pokusa u Sloveniji, kombiniraju Adengo i Banvel i Lumax i Banvel.
 

Hurki

Član
Tu od
20 Tra 2013
Poruka
241
Zanimljivo je špricanje kod ovih pokusa u Sloveniji, kombiniraju Adengo i Banvel i Lumax i Banvel.
Koliko sam vidio tretman tom kombinacijom su radili samo na parcelama na kojima su bila strništa u prethodnoj kulturi. Vjerojatno imaju problem sa određenim korovom pa ga na ovaj način riješe. Moja pretpostavka je da je Banvel u dozi 0,3 išao za korekciju prskanja.

Poslano sa mog Redmi Note 2 koristeći Tapatalk
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh