Ja sam ove godine isprobao 3 kombinacije i zadovoljan sam sa sve 3, iako svaka ima svoje mane i prednosti:
Kombinacija 1: Adengo, cijena 862 kn/litra i s time sam riješio oko 2,5 ha, znači da me izađe cca 350 kn/hektar. Htio sam isprobati Adengo i na toj njivi je lani bila prašuma te su korovi krenuli puno brže nego kukuruz i uhvatio sam vrijeme između dvije kiše od cca 10 litara/m2 i uspjelo je. Mana: ako se prska pre rano korovi počnu izbijati dok kukuruz još nije pobjegao, kod mene je sve bilo čisto kao suza do nekih 3 tjedna od špricanja, kad su neki uskolisni počeli sitno probijati (vjerojatno sirak), ali sam ga kultivirao i to je to.
Kombinacija 2: Motiwel + Banwel (ustvari zamjenski Motikan), površina oko 2 Ha znači 2L Motiwela (167 kn/litra), Motikan (150 kn/litra - top cijena :icon_smile
i okvašivač Herbaflex cca 70 kn, znači oko 280 kn po hektaru. Zemlje su pjeskovite i prema iskustvima iz prijašnjih godina već slabije doze djeluju, Banwel suši širokolisne već kroz 2-3 dana što je lijepo za vidjeti
smirk):
Kombinacija 3: Equip + Laudis (1L Equip+1L Laudis/ha) ubojita kombinacija za tvrde glinovite zemlje i najgori drlog od trava, također sam prvi puta isprobao ovu kombinaciju, do sada sam koristio nešto skuplju varijantu Equip 2l/ha+ Banvel 0,5L/ha. Površina također oko 2 ha, cijena Equipa je 180 kn/litra i Laudisa 186 kn/litra što ispada oko 370 kn/ha. Po meni nedostatak je što nekako sporo djeluje, prvih tjedan dana sam mislio da nebude valjalo, ali nakon 2-3 tjedna potpuno drugačija slika. Jednu njivu sam malo okasnio i tu su korovi bili prilično veliki i uspjeh nije potpun, zato moj savjet je pratite stadij korova a ne kukuruza, i uspjeh nemože izostati. :8):