• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2018

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Mi smo ponovno sadili.. Kiša je pretjerala nije se moglo 7 dana u njivu a ovaj prvi je istrunuo u zemlji.
0dcc7fc3ef36b801a1fa3dd503451d34.jpg

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Đubre može spaliti kukuruz ako je svježe odnosno nije zrelo,i ako se poklopi da je sušna godina.Ako ima dosta kiše ne smeta ni svježi gnoj.

Ma zrelo djubre izvuceno savrseno, ne znam kako se manifestuj ako ga je crv neki napao u sjemenu ima mjesta gdje nije iznikao, a predsjetveno nisam isao nista sa umjetnim djubrivom mozda je i zbog toga.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Zeko i mi ćemo ponovno sijati nekih 3 hektara,sovica pojela više od 50%.Sve niklo savršeno i samo odjednom nestali

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ma zrelo djubre izvuceno savrseno, ne znam kako se manifestuj ako ga je crv neki napao u sjemenu ima mjesta gdje nije iznikao, a predsjetveno nisam isao nista sa umjetnim djubrivom mozda je i zbog toga.

"crv" ili žičnjak ti pojede klicu prije nego što nikne,znači ne nikne uopće.Ili ti kasnije buši kanale u stabiljci pa se ona lomi.Pogledaj jel ima rupa u stabiljci.Sovica ti pregrize kukuruz nakon što nikne,ne pojede ga cijelog nego samo pregrize.Možda se netko drugi od članova ovdje susretao sa ovim što se tebi događa pa će ti znati točno reći.Meni izgleda na bolest,iako bih ja to uzeo i otišao do poljoprivredne ljekarne i pitao tamo agronoma što bi to moglo biti.Ovo ovako je samo nagađanje,ne mora biti ništa a može biti svašta.Od herbicida isto nije jer da je u pitanju fitotoksičnost bio bi kukuruz ljubičast,ili bi prestao rasti na neko vrijeme.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Puknuti,sjeme je već tretirano pa ću nakon sjetve špricati zemljište i kad nikne kukuruz i njega još jednom

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Knele jučer gledam kod sebe isto ima takvihg listova. Mislim da je to do herbicida. Možda je malko jača doza stavljena.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Kak vam je niknuo kukuruz, kod nas se svi žale da ga dosta nije niknulo,a isto tako i kod mene.
Sad nakon ovih kiša bode iz zemlje, jel bude uopće kaj od toga????

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Knele jučer gledam kod sebe isto ima takvihg listova. Mislim da je to do herbicida. Možda je malko jača doza stavljena.

Da je do herbicida kad sam prskao dubinski prenio sam iz jedne njive u drugu pola vode u prskalici i na ovoj jeste a na onoj nema ovakvih znakova i naravno da bi trebalo biti na cijeloj parceli a ne samo pojedinacno,sta znam ne mogu da stignem od posla da bacim prihranu i valjda ce ako je crv pobjeci.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Evo jedan video od mene, prije dva tjedna

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=ONmCfb9R7Hw&feature=youtu.be[/YT]

Što se tiće klijanja, točno se vidi razlika između Pionira, Dekalba, Kws-a, Bc -a.

Pionir najlošije klijanje kod mene i dosta jalovih zrna...

irvine156

Iskusan lik
Tu od
10 Svi 2012
Poruka
797
Koja zvijer od sijačice, svaka čast.
Dali ima kakvu manu ili je naj kako izgleda?

Posljednje uređivanje od moderatora:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Jeli tko dobio kakvo pismo od pionira ? Nešto kao da me uvedu u neku evidenciju.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pioneer 9911 kod mene je odličan, imam još neki grupa 300, ne znam oznaku, isto odličan.

6c738f9f98df50d48dbdb2149353e6e3.jpg

Dado, možda ti je to ono da te pozivaju na prezentacije u tvojoj okolici?[emoji848]

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Koja zvijer od sijačice, svaka čast.
Dali ima kakvu manu ili je naj kako izgleda?

Naravno da ima manu, ko i svaki Talijanski stroj !

Te sve Gaspardove sijačice nisu baš nešto precizne,ili prenese zrno ili ga malo ranije baci, naravno ne stalno, ali se zna zalomiti, a to mi malo smeta na takvom stroju...

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Normalno da nije isti razmak kad skupe sijačice upucavaju zrno zrakom kao npr VADERSTADT i razmak je uvijek isti neovisno o brzini kretanja.
afe6e14cd03961a8d0f138af741c3414.jpg

Poslano sa mog MHA-L29 koristeći Tapatalk

Mario1993

Aktivni član
Tu od
24 Velj 2015
Poruka
257
Jeli tko dobio kakvo pismo od pionira ? Nešto kao da me uvedu u neku evidenciju.
To je zbog gdpr-a. Ne smiju se koristiti tvoji podaci bez tvog pristanka. Vjerojatno si na nekom predavanju dao svoje podatke i sad moraju tražiti odobrenje.

Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh