Onda ok ak je u klipu,inače ko bere u klipu priča u kubikima a ko u zrnu u kilama,al okDa je u zrnu ne bi znao kud s njom
Kolega je napravio test,vagnuo je punu prikolicu 22 500 kg sa 35 posto vlage i sušio na 12 posto. I dobio je suhe van ravno 17 500 kg kaj je točno 23 posto manje za koliko je skinuo vlagu. Eto,danas isprobano i dokazano.Ova godina je s obzirom na ljeto ipak pozitivna koliko čujem okolo ljude, ima tu štete neke od suše, ali kod nas i pjeskulje daju dobar rod. Dok sam se vozio, vidio sam da su oko KC možda lošiji malo kukuruzi, kako gdje, Bjelovar je imao super dok sam prolazio.
Ja sam isto manje očekivao, ali onaj gore sa slike opet 10 t/kj i opet je kukuruz najbolje platio od svih kultura. Napomena, zemlja je jača i kukuruz je 35 % vlage, pa sad ako netko zna nek svede to na 14 %, ja ne znam koliko bi to bilo onda manje.
Kaj uspiješ opće kaj pobrati tak? Mislim jel pobere dosta da bi se isplatilo?
Takvi su većina,a ja ne sijem kukuruz pa se lako kurčim tuđim kukuruzomLako se kurcit tuđim ku....em 😀, svi slikaju velike kipovima a to što ove godine ima daleko više onih kao što je iznad flaš, to nema veza 😉