Podatak da veća količina sjemena dolazi iz Ukrajine i Rusije je izložen od strane vodećih predstavnika poljoprivrednika na hrvatskom radiju prošlu nedjelju. Rečeno je da sve glavne sjemenarske kuće uključujući hrvatske koriste Ukrajinu i Rusiju za proizvodnju sjemenskog kukuruza. Rečeno je da se u Hrvatskoj sjemenski kukuruz uzgaja na 1000 hektara a potrebno je 10 tisuća hektara. I ako vlada sada ne reagira sljedeće godine neće biti sjemenskog kukuruza. Sa ovim upozorenjem su upoznate sve nadležne institucije.
Da li se uzgaja u Srbiji, Madžarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Britaniji ne znam, ono što ja znam a temeljem izjave onih koji to prate je da fali 9 tisuća hektara za hrvatske potrebe jer zbog rata u Ukrajini i sankcija Rusiji sjemenskog kukuruza neće biti osim ako država ne reagira.
Da li se uzgaja u Srbiji, Madžarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Britaniji ne znam, ono što ja znam a temeljem izjave onih koji to prate je da fali 9 tisuća hektara za hrvatske potrebe jer zbog rata u Ukrajini i sankcija Rusiji sjemenskog kukuruza neće biti osim ako država ne reagira.