• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,185
Da li je netko Radio folijarnu prihranu sa otopinom uree?
Koliki postotak se može otopiti i koliko cca vode na 1000 m2?
Da li može zamjeniti prihranu kanom u zemlju?

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
Pozdrav, zanima me vaše mišljenje kukuruz poslje sjetve udarila jaka kiša i stvorila se pokorica,tako da je negdje nikao kako treba a negdje ga nema po 2 metra. Dali ga je pametnije presijati ili ostaviti tako pa što bude?

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Ja u kukuruzu (i u strnim zitima) idem folijarno sa haifa polyfeed 21 21 21 u kolicini 5 kg na hektar. Vizualni efekt se vidi, a ima li neke stvarne koristi od toga, pitanje je.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
Jel netko radio podsijavanje kukuruza? Znaci uz kukuruz da se posije npr bijela djetelina? Cilj je sprecavanje erozije, trebalo bi zagusiti i korove...
I mene nekaj takvog zanima.
Postoji neka trava soilcover koja se zasije prije pa nakon nje i kukuruz.
Problem mogu predstavljati uskolisni korovi dok širokolisni se lakše suzbiju.
Podnosi za zasjenivanje od strane kuruze a u jesen kad se kukuruz makne ona dobiva na važnosti, za zeleni se i eto pokrovnog zimskog usjeva.
Tako je to opisano da funkcionira, probao još nisam ali bi htio.
A mislim da priča s djetelinom baš neće biti uspješna.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,915
A kaj veli teorija o preraspodijeli hranjiva između kukuruza i pokrovnog usjeva? Jel treba pojačati gnojidbu?
Al zvuči zanimljivo, dalo bi se to probati....

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,185
Jel si skinuo klinove u redovima gdje je kukuruz ili je po sistemu ako prođe,prođe

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,783
I mene nekaj takvog zanima.
Postoji neka trava soilcover koja se zasije prije pa nakon nje i kukuruz.
Problem mogu predstavljati uskolisni korovi dok širokolisni se lakše suzbiju.
Podnosi za zasjenivanje od strane kuruze a u jesen kad se kukuruz makne ona dobiva na važnosti, za zeleni se i eto pokrovnog zimskog usjeva.
Tako je to opisano da funkcionira, probao još nisam ali bi htio.
A mislim da priča s djetelinom baš neće biti uspješna.
mislim da ne mora biti baš neuspješna priča sa djetelinom...treba uzeti nisku koja dobro pokrije tlo...na taj način ona jako dobro sprječava eroziju tla. ja sam sad posadio prošle godine mali vinograd (100 trsova) i na jedan dio sam bacio travu a na drugi djetelinu. i mogu ti reći da jako dobro pokriv tlo i zadržava vlagu. a kad se pokupi kukuruz trebala bi biti ujedno i zelena gnojidba. mislim da bi moglo biti nešto od toga, samo treba malo bolje proučiti. ja ću svakako slijedeće godine probati na jednoj manjoj parceli. imam nekih 500čvh-a pa se isplati probati.
A kaj veli teorija o preraspodijeli hranjiva između kukuruza i pokrovnog usjeva? Jel treba pojačati gnojidbu?
Al zvuči zanimljivo, dalo bi se to probati....
to je definitivno dobro pitanje oko gnojidbe...možda treba malo pojačati...ali mislim da možda i ne previše, pogotovo ako siješ kukuruz sa kutijama pa ide gnojivo u redove...

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Osječka drava prskano adengom

Prilozi

• IMG_20220513_142448.jpg
    IMG_20220513_142448.jpg
    169.3 KB · Pregleda: 44
  • IMG_20220513_142441.jpg