Si siguran da je 5%? Mislim da sam vidio da je 1.5% čak u pitanju.Max 5% otopina uree na kukuruz, zato i nema puno vajde od toga
I mene nekaj takvog zanima.Jel netko radio podsijavanje kukuruza? Znaci uz kukuruz da se posije npr bijela djetelina? Cilj je sprecavanje erozije, trebalo bi zagusiti i korove...
Idem odma probatSvi su klinovi i ide super. Sad hoće šta biti od ovoga što je bio ispod kore budem vidio. Samo da je kiše.
mislim da ne mora biti baš neuspješna priča sa djetelinom...treba uzeti nisku koja dobro pokrije tlo...na taj način ona jako dobro sprječava eroziju tla. ja sam sad posadio prošle godine mali vinograd (100 trsova) i na jedan dio sam bacio travu a na drugi djetelinu. i mogu ti reći da jako dobro pokriv tlo i zadržava vlagu. a kad se pokupi kukuruz trebala bi biti ujedno i zelena gnojidba. mislim da bi moglo biti nešto od toga, samo treba malo bolje proučiti. ja ću svakako slijedeće godine probati na jednoj manjoj parceli. imam nekih 500čvh-a pa se isplati probati.I mene nekaj takvog zanima.
Postoji neka trava soilcover koja se zasije prije pa nakon nje i kukuruz.
Problem mogu predstavljati uskolisni korovi dok širokolisni se lakše suzbiju.
Podnosi za zasjenivanje od strane kuruze a u jesen kad se kukuruz makne ona dobiva na važnosti, za zeleni se i eto pokrovnog zimskog usjeva.
Tako je to opisano da funkcionira, probao još nisam ali bi htio.
A mislim da priča s djetelinom baš neće biti uspješna.
to je definitivno dobro pitanje oko gnojidbe...možda treba malo pojačati...ali mislim da možda i ne previše, pogotovo ako siješ kukuruz sa kutijama pa ide gnojivo u redove...A kaj veli teorija o preraspodijeli hranjiva između kukuruza i pokrovnog usjeva? Jel treba pojačati gnojidbu?
Al zvuči zanimljivo, dalo bi se to probati....