@Ivan KC, zao mi je ali u tome grijesis.
"Ovo kaj govorite da se od toga stoka moze otrovati, to nema veze z vezom."
I ja sam bio skeptican oko toga ali kad smo radili analizu jasno je pokazalo da kukuruz nije ispravan.
Uzimali su uzorke za analizu: smjesu, klip i zrno. A sve je bilo iz kuruznjaka.
I mi smo nekad tak spremali na tavan, kuruznjak i jednostavno je bilo to ok. I svinje smo hranili. Rekao je vetrinar da su zivotinje stvorile imunitet oko tog kukuruza i nis im nije bilo.
Ali kad smo presli na ovce i kad se pojavila ozbiljna kolicna ovci, janjci, kupio sam ovce s pedigreom i s ozbiljnih farmi te sam kupovao kukuruz samo od kog sam stigao, ko je imao, ko npr. ti, bilo je problem i analiziom su mi se malo otvorile oci.
Jbg, ni ja nisam vjerovao, ali kad ti krepa 20 kom, ceses se po glavi.
Onda sa izrunio sam kukuruz i pustio kroz susaru i bilo je dobro, ubili smo mikrotoksine i svu ostalu sotonu....
Od kad sam presao branje u zrnu i susara, nemam nikakvih problema.
Jos da je novca za kupit silos, sreci ne bi bilo kraja. Sad sprema u limene bace od 200 L, drvena baceve od 2000 L, od vina, i jumbo vrece. Obavezno tretiram prilikom spremanja protiv ziska i tih gadosti.....
I to kad imam dosta svoje, smjesa je odlicna i vidi se kvaliteta, te prirast.
Kupio sam jednom iz silosa ali nije bila tako kvalitetan kukuruz, osjetilo se na prirastu i nisu ga janjci a ni ovce bas jele. Ne znam zbog cega....
Ovako kada sam uzgojim, znam sto imam i zadovoljan sam.
Drago mi je da uspijes sve prodati i naplatiti, uz minimalne troskove.
I ovo klasunce,kocenje kaj uspijes prodat, pa to je fantazija, kad zbrojis kukuruz i konecenje dobije se fina cifra kn/kg bez troskova susenja i skladistenja. Jbg, puno je posla s tim al ak su novci na hrpi, muka se zaboravi ipak je neka zarada i neka zadovoljstina na kraju svega.