• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2022

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Danas pobrano uz prethodnu pomoć divljači neki KWS 23.. uz prinos oko 5 tona po hektaru. Šteta od divljači bila je oko 35%. Sijano 22.4.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja vozio danas nešto na vlagu, oko 25%. Ovisi kako koji naravno, skinuli smo jedan i sa preko 35%..
Antonio, si vozil danas kaj k Kokoru u Pt?
Dok sam isel odvagivat prikolicu, ispred mene na vagi je bila prikolica na kojoj je pisalo AP Agro.
Inace jos sutra i gotov sam sa starom kukuruzom.
20220906_143604.jpg
Novu u klipu budem pocel brati krajem mjeseca, jer je jos dosta zelena.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Je je,ja sam bil, videl sam te, išel si u onu halu sa suhim, ja sam ovaj brzinski obavil, bil si onda iza mene na odvagi...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Da li kukuruz dobiva štogod na masi(mislim na zrno)ako se lišće na klipu počelo sušit ili je suho,ali nije se još objesio?

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Zrno je nalilo koliko je moglo a kada se komušina počne sušiti kraj je dobivanju na masi.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ove godine je zrno lakše svakako kad ste već spomenuli to, u prikolicama ima 500-1000 kg razlike od dobre godine, a i sad se vidi razlika u pojedinim...

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Navodno da se tom Kulaku jako lome stabljike. Ti ga imaš pa reci je li to točno.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Koja divljač je u pitanju? Meni izgleda po tragovima i šteti male divlje svinje. Jesam li u pravu, pošto kod mene još nije bilo takvih slučajeva. IMG_20220824_123434.jpg slikano prije desetak dana IMG_20220824_123601.jpg

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Nije moj ,prolazio pored,ja sijem isključivo ječam na tom području jer je sve okolo zapušteno i šumarci. Po tragovima izgleda kao da su svinje cirka pedesetak kilograma

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Nije moj ,prolazio pored,ja sijem isključivo ječam na tom području jer je sve okolo zapušteno i šumarci. Po tragovima izgleda kao da su svinje cirka pedesetak kilograma
Jel na ječam neće divljač? Ja razmišljam šta bi stavio na jednu parcelu uz šumu sada poslije kukuruza...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
LiJel na ječam neće divljač? Ja razmišljam šta bi stavio na jednu parcelu uz šumu sada poslije kukuruza...
Idu samo srne u proljeće, ali staviš strašilo od min tri limenke,npr. pive na kolac od cirka 1,5 m,pričvrstiš na vrhu dasku od pol metra i na špagu objesiš limenke na vrlo mali razmak. Kad i lagano puhne vjetar limenke se udaraju i plaše srne. Nije sto postotna zaštita ,ali dobro funkcionira. Svinje ne diraju ječam zbog, najvjerojatnije resica na klasovima. Kod mene to funkcionira,sad kakvu najezdu divljači imate,ne znam,ali onda to možete kompenzirati nekim, npr. gulašom,samo to treba raditi ",nježno"😉

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh