Optimusa ide 25ml/100L, mislim da je dosta kvalitetniji od navedenih a ako se ne varam litra košta 13eur. Ajde, ako su korovi 1-2 lista onda nema nekog smisla (ako se ide zemljišno-kontaktnim) ali ako su korovi veći onda vrijede svaku lipu.
Optimus, Inex, Silwet gold i ekipa spadaju u malo bolje okvašivače, tzv. super-okvašivači, osobno koristim baš ova 3 navedena, a ponekada i ove jeftilene tipa pentakal, tensinofil, dash ako se ne da nabaviti nešto od ovoga gore, ali primarno Optimus i Inex.
Kažem, navedeni primjer i jeftileni su za ove lokalce što ne žele čuti za okvašivače pa kasnije plaču u birtiji da ne valjaju preparati, to sve patvorena voda i tako dalje. 1. Kasna primjena sredstava. 2. Korištenje najjeftinijeg(ne nužno najgoreg) sredstva. 3. Korištenje i ispod minimalne preporučene doze radi optimizacije potrošnje € lesto ako ide 0.75 - 1L, onda se ide sa 0.5L itd... 4. Prskanje po vjetru, sa 1.5m visine od usjeva/korova. 5. Prskanje sa malom baražom i malim brzinama te primjena 100 - 150L vode na ha.
Dalo bi se tu navesti još što šta...
U vezi Tore, nisam probao za kukuruz ali u Bobu i na jrčmu se vidi razlika gdje je bio tretman, a gdje nije. Ali po meni nedostatno za visok prinos, ipak treba malo KANa.
Svetovodalon i slične sam probao, ali nikakav poseban zaključak nisam dobio...
Tipa ovo mi trpamo u prskalice pa se pitamo zašto se štopa... Na slici je Amcolon - Jordansko smeće. Slično je znalo biti i nakon vreće Novalona u sitima...
Znači samo jedna vreća od 25kg.