• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2024

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,761
neka dobra preporuka za folijarno za kukuruz? Imam parcelu koja je ocito jako kisela. Odradio sam kultivaciju ali sad bih isao sa folijarnom. Duplo je manji kukuruz od ostalih parcela...

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
neka dobra preporuka za folijarno za kukuruz? Imam parcelu koja je ocito jako kisela. Odradio sam kultivaciju ali sad bih isao sa folijarnom. Duplo je manji kukuruz od ostalih parcela...
Novalon 20-20-20
Tora balance 20-20-20

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,761
Koliko novalona stavljas npr na 100l vode? A s koliko prskas hektar? Ja prskam sa 300l hektar.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,761
tak sam dobil odgovor od jednog kolege pa mi se činilo malo puno jer u uputsvima ne piše baš tako, pa sam se boja da nešto ne pogriješim. ići ću onda sa 6kg na hektar. hvala

mikiai

Aktivni član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
153
tak sam dobil odgovor od jednog kolege pa mi se činilo malo puno jer u uputsvima ne piše baš tako, pa sam se boja da nešto ne pogriješim. ići ću onda sa 6kg na hektar. hvala
Nemaš brige neće mu ništa biti,imam jednog kolegu stavi na špricu od 800l 25 kg novalona i s time pređe 4 jutra i kukuruzu ništa

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Pozdrav,

Ove godine smo prvi puta kultivirali kukuruz pošto smo u zagorju, parcele su znate već kakve... ali ove godine sam uzeo jednu veću parcelu.. 5 hektara u komadu pa smo tu stavili kukuruz. Posudili smo od susjeda IMT kultivator i jako nam se svidio.. te planiram kupiti do slijedeće godine,.. koji mi preporučate imt, olt ili koji drugi?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Ako siješ s 4 reda sijacicom onda 4 reda kultivator.
Manje se pogazi na okretanju.
A Olt ili Imt, stvar je ukusa, obadva su dobri i na obadva se mogu montirati razne motičice.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,761
Kak su cetveroredni po tezini? Jel razlika olt ili imt? Imam 4 reda monosem. Sad je bez kutija. Skinute se dolje. Planiram ih slozit natrag pa me zanima kak budem.ja to mogel s 539? Kolko umjetnoga bi mogel nositi?

Najnoviji postovi

Na vrh