• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,624
Eto, i kod nas, prije 15-tak godina, nije bila niti jedna divlja svinja, očito da se toliko razmnožile i sada su po svuda.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,077
Druga opcija, pročitati uputstvo za upotrebu na pužomoru, dalje uključiti maštu

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
944
Kod nas ima cinkera i drukera tako da sacmarica ne dolazi u obzir. Uostalom, mi smo napredna liberalna drzava u kojoj fazani imaju zagarantorana prava, a ja nek se ..ebem

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,083
Jedan mi je pričal ( kaj ne znači da je istina, i danas ne znam jel bi vjeroval ili ne)...da je namočil kuruzu u rakiju par dana i pobacal po glavicama polja. Fazani pozobali i ponapijali se, ovaj ih s rukama pobacal u kištru i otpeljal doma na tamanjenje

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
944
Ove godine je stvarno najezda fazana, ko kokosi su i uopce se ne boje.
Recimo to di je povadjeno su jedini kukuruzi u duljini 500-600 m, ili su zita ili livade ili zaraslo grmlje, nije ni cudo da su povadili. I blizu je aerodroma pa mozda tam ni nema lova pa im je mir.
Moram jos jedan put otici vidjeti sljedeci tjedan, pa ako se odvazim tretamburat cu sve i opet posijati. Na jednom komadicu od 600 hvati su bas svako zrno izvadili, ali svako. I tocno se vidi jamica kak su kopali.
A bacal sam kukuruz po glavicama i uz meje, ali nije bilo dovoljno ocito.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,379
Decki, nekoga zajebavaju svinje, a mene fazani.
Povadili su mi sigurno ral i vise kukuruza na parcelama.
Volje za presijavanjem nemam.

Ja sam svoje danas presijao,i nadam se da više ne budem ove godine

Recimo to di je povadjeno su jedini kukuruzi u duljini 500-600 m, ili su zita ili livade ili zaraslo grmlje, nije ni cudo da su povadili.
Kod mene nema kukuruza sijanog u krugu 10 km,zato i navale ko mutavi

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
58
Jel siješ sjeme tretirano repelentom?
Ja sam napravio pokus prosle godine, ali sa repelentom za divlje svinje. I nisu vadile svinje.
Stavio sam dcl na punu kutiju sjemenske kukuruze. 🐽

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
944
Ne, nisam sijao sjeme s repelentom jer ti repelenti ne djeluju. Lani su covjeku isto vadili kws sa koritom jednako kao i da nema korit.
E sad ove maska germ i te "ekoloske" nisam probao.
Jedino da ih nalocem s rakijom pa da kuhamo paprikas

Najnoviji postovi

Na vrh