• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,882
Završeno danas. Ove godine svega pomalo posijano, P9911, Pajdaš, BC572 i za kraj mix svega i svačega kaj je ostalo od lani. To nam je na kraju falilo pa smo to potrošili da ne stoji.

Prilozi

• 1000003345.jpg
    1000003345.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 16

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,226
Ima jedna anegdota iz krapinskog kraja...

Ljudi.su nekad sijali "na čaru".
Ima toga i danas...

Uglavnom, prvo se po njivi zacrtalo lažne redove kukuruza u smjeru suprotnom od sijanja a onda se sijalo kontra toga.
Tako se divljac tajebalo da ne kopa po pravim redovima nego po praznim
Mozda bi Ivanho znao kaj vise reci o tome...on je tamo blize i mozda poznaje tu tehnologiju...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,646
"na čaru" se je sijalo tj sadio kukuruz sa motikom. Zacrtali su se redovi da imaju kakav takav pravac, znam da su po bregovima do nedavno još kod nas tako radili. A za ovo da bi divljač zeznuli nisam čuo. Možda tko od starijih zna.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,858
Tehnologija ručnog sijanja (kod mene se kaže sađenja) kuruze mi je itekak poznata. Kod nas se za čaru veli tračka/tračke.

A način da se prevari divljač me podsjetil na onaj vic s mišolovkom.

Čovjek došel u patentni ured patentirati novu mišolovku. Gledaju oni njegov uradak i vide žilet ubačen u dašćicu, s jedne strane sir, a s druge pršut.
- A kak se tu miš ulovi?
- Dođe miš i malo sira pa malo pršuta pa opet sira pa pršuta. Sve dok na žiletu ne prereže grlo.

Za koji dan dolazi Bračanin i pokazuje on svoj patent. Sve isto, ali bez sira i pršuta.
- A kako će se miš uloviti na toju mišolovku kad nemaš ni sira ni prešuta.
- Lijepo. Dođe pogleda na jednu stranu i pita, a gdje je sir. Zatim na drugu, a gdje je pršut. I prereže si grlo.

Najnoviji postovi

Na vrh