• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,380
Jel ima ko kakva predviđanja za cijenu kukuruza roda 2024?
Imam još za kruniti, a ne znam jel bi pričekal još malo, jer po svoj logici bi cijena trebala ici gore.
Kod nas ne znam jel bude novog kukuruza ove god, sve živo gori, a kiše nema do daljnjega.
Vec su i sad neki kukuruzi kapitulirali.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
126
Kakve su dugoročne prognoze čini mi se da će se kukuruz brati oko Velike Gospe tko bude imao šta brati.
pa ništa novo..prošle godine smo ga u klipu brali već 26.07 i 27.07 (al koliko se krunio trebalo je tjedan ranije) a vršili u zrnu 16.08 s vlagom oko 9%

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,596
Imam još za kruniti, a ne znam jel bi pričekal još malo, jer po svoj logici bi cijena trebala ici gore.
Kod nas ne znam jel bude novog kukuruza ove god, sve živo gori, a kiše nema do daljnjega.
Sumnjam.. Znaš slože cijenu da njima paše, a ne seljaku koji se v jesen duplo više nadela dok pospravlja kuruzu v klipu..

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
969
Nadam se da sam u krivu, ali mislim da je susa pobjedila ove godine.. ako bude ikakvog prinosa, to bude jako slabo. Kod mene su na nekim parcelama pukotine su duboke i po pola metra i 3 prsta siroke.. ovi sijani poloovicom svibnja su po meni vec izgubili bitku, a na pijescima se nemas cemu nadati.
Vise srece drugi put

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,774
Sada će kroz ljeto biti suša i uništiti proljetne usjeve a na jesen kada se bude trebalo sijati otvoriti će se nebo i neće se moći raditi. Sve vodi tome da se uništi volja i ovima koji još imaju volju baviti se poljoprivredom.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
791
Ja imam malo drugačiji pogled od dobrog djela vas tu.
Ja bi rekao da se sada vidi tko radi ispravno a tko krivo. Ne može kod mene na polju biti dobro, a kod susjeda loše i onda kriviti sušu.
Da je suša,je. Ali da se može utjecati agrotehnikom na dio suše, apsolutno.
Kolega Marko, jesi li se ikada zapitao zašto nastaju takve pukotine?
Krenite od pitanja i onoga na što možete utjecati.

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
969
Ne vidim problem u agrotehnici zbog kojeg bi nastale pukotine, ali otvorite mi oci, rado cu nauciti ako sam u krivu.
Pukotine nisu samo na mojim parcelama nego na svim. Svi, ali svi imamo istu agrotehniku, jesensko oranje, spremanje i sjetva kad se naprave vremenske prilike.
Ono kaj sam ja primjetio da su kukuruzi koji su u zakorovljenim parcelama u jos puno losijem stanjunego gdje su ciste parcele. Isto tak ranije sijani kukuruzi su u puno boljem stanju od kasnije sijanih..

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
304
Evo primjer kod nas, jedino kukuruz i sijani sredinom aprila, izgledaju ok, ostali svi loše, a opet razlika je tko je orao a tko reducirana obrada, na oranom izgledaju 5x bolje

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
997
Şuša je od Španije preko francuske do cjelog balkana. Kaj sam gledal amerikance je jedan rekel da su jim več krajem 3 mjeseca rekli da jim cjijena u jesen nebu pokrila niti troškove.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
791
Ne vidim problem u agrotehnici zbog kojeg bi nastale pukotine, ali otvorite mi oci, rado cu nauciti ako sam u krivu.
Pukotine nisu samo na mojim parcelama nego na svim. Svi, ali svi imamo istu agrotehniku, jesensko oranje, spremanje i sjetva kad se naprave vremenske prilike.
Ono kaj sam ja primjetio da su kukuruzi koji su u zakorovljenim parcelama u jos puno losijem stanjunego gdje su ciste parcele. Isto tak ranije sijani kukuruzi su u puno boljem stanju od kasnije sijanih..
Problem je u mikroporznosti. Tj treba je povećati.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,380
Şuša je od Španije preko francuske do cjelog balkana. Kaj sam gledal amerikance je jedan rekel da su jim več krajem 3 mjeseca rekli da jim cjijena u jesen nebu pokrila niti troškove.
Onda ne kužim zakaj uopce sijati taj kukuruz, ako ne možemo ni na pozitivnu nulu s njim stici.
Ne kužim te cijene žitarica u zadnje vrijeme i gotovo.
Od poljoprivrede možda još samo stočarstvo i povrtlarstvo (naravno uz navodnjavanje).

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
791
Mikrobiologijom, kalcijem, organskom materijom, obradom... Proces koji traje. Ne može se riješiti u jednoj godini.

Najnoviji postovi

Na vrh