• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,634
Ne znam kak je bilo, nisam bil doma. Moji vele da je onak ma kratko hura došla, pljusak i ovo je rezultat. Nisu nit išli gledat jer su mislili da nije niš strašno.
A eto, katastrofa

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,749
Ispravit ce se nagodinu kad posije novi. Digne se od klipa do metlice sto je ionako nebitno za pokupit adapterom.
20231006_114524.jpg
Za prinos nemam komentara, bit ce kakav bude godina. I kakav je majstor da ga pokupi.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,634
Ako i bude kaj klipa.. A to smo sve trebali jednorednim beračem u klipu brati...
Sad je upitno dal bude se moglini ružđiti.. Zasad loše izgleda. Sutra još kiše najavljuju

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,949
Ako se temperatura ne bude ponovno naglo podigla, ova kišica i temperatura koja se zadržava ispod 30°C (trenutno 14) su Božji dar za kukruzu i ostale kulture koje do sad nisu toliko stradale da se više nemreju oporaviti. Kuruza je taman počela "cvasti" i mogla bu se lijepo oploditi. Pri meni pada uglavnom do umjerenog intenziteta, osim kaj je po noći bil jedan jači kratkotrajni pljusak. Ovaj mjesec se skupilo 60 l i još uvijek pada. (y)

Srle995

Novi član
Tu od
9 Srp 2025
Poruka
1
Ja sam bas dosao sa obilaska kukuruza. Rwa ranije sijan polako baca metlice, ali neujednaceno. Svile i klip se skromno pokazuju tak da ne ocekujem puno od njega. , drzi se jos solidno iako ima dobro podgorenih listova. Visina max 170- 180 cm. Sijan pocetkom travnja.
Pioner sijan pocetkom travnja, bez znakova suse, ali isto ostao nizak, fao 400 jos ne metlici. Zemlja kvalitetnija nego gdje je rwa.
Pioneer fao 300 na pijesku za sad prkosi susi da je to za nepovjerovati. Metlice je uredno izbacio, a i svilu. Nadam se hladnijim nocima da se oprasi dobro.
Pioner fao 400 presijavan polovicom svibnja, dogurao do nekih 140-150 cm, neujednacen zbog neujednacenog nicanja, opet zbog lose pripreme, ali za sad se jos drzi.
Pukotine da mozes nogu ugurati u nju, ali ono najvaznije sto sam primjetio jutros je debela, debela rosa i to ga ocito drzi na zivotu.
Ovoga isto ima i u Pioniru P9944, prvi put ga sejem ovde sav je jadan uvrnut bio od suše,
Kako kod vas izgleda ovaj hibrid ?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,918
Pajdaš sav izbušen, P9911 isto tako.

Prilozi

• IMG_20250709_194234.jpg
    IMG_20250709_194234.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20250709_194255.jpg
    IMG_20250709_194255.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 49

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
322
Zato je šibica i zabranjena da se nakoti gamadi koju treba opet tretirati raznoraznim preparatima. Ovu godinu sam prvi put u životu špricao kukuruz sa insekticidom, bio napao buhač i sovica, sad gledam opet ima buhača i moljca,a špricano sa kontaktnim i želučanim, tako da... toliko o učinkovitosti

Na vrh