• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,963
Osrednji hibrid, imao ga, ne znam ni sam kaj da mislim o njemu, ali opet ovisi o području...
Odlican odgovor na spomenuta pitanja i 'tvrdnje' u ovoj temi.
Neki odgovori forumaša izazivaju i smijeh, da oprostite unaprijed.
Pa da se nadovežem na zadnji dio tvoje rečenice.....-o primjenjenoj tehnologiji uzgoja, plodoredu pa i o higijeni tla.
Da neki hibrid može biti 'otporan na sušu', ovaj ili onaj da ili ne da 30% veci manji prinos..😂
Odabir samog hibrida moras znati sam prema području uzgoja.
Naravno, da ce ti Kws promotor preporučit Kws.
Svi su hibridi dobri da budem jasan.
U zadnjih 15tak godina u sustavu pokusa dopustam si da iznesem svoje izlaganje na gore spomnute postove.
Živjeli🥂👍

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,584
Prošle godine sam sijao delkab, pajonir i bc. BC sam napustio prije više godina, ja sam imao dobrog predstavnika koji je gurao pajonira. I pajonir je bio dobar ali zadnje dvije tri godine je podbacio full. Delkab je bio ok, ali sam ocekivao više obzirom na renome i cijenu. Pri falilo mi je 1ha, više nije bilo ničega pa sam uzeo BC, kaj je ostalo na lageru. Dvije tri vrste, ne znam koji broj. Ali zato je bio top, 60% bolji od pajonira, 40% bolji od delkaba. Cijena daleko niza. Ako ću nešto sijati ove godine, uzimam najjeftiniji BC pa kak bog da,da. Jedino je BC imao višu vlagu..par %. Na svaku njivu, svake godine ide 40 do 50 t, zrelog ovcjeg i kravljeg gnoj, zaoranog u jesen. U sijalicu 3×15,, kultivacija kan, max otvorene kutije....

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
428
Ljudi ne kuzite jedno, ako ste zadovoljni s prinosima oko 10 tona po ha, to moze dati skoro svaki hibrid svaka sjemenska kuca, no kad imate full agrotehniku i ciljate na velike prinose 13,14 pa i 16 tona e to mozes samo s odredjenim sjemenskim kucama i hibridima. I meni je ponestalo prosle godine kukuriza, pa reko stavim kednu vrecicu osjeckog, bilo ga je tocno 11 tona po hektaru, na dijelu pored di je bila druga sjemenska americka kuca bilo je 14+ kukuruza, ukratko na moja ulaganja i kondiciju zemlje nema ekonomske opravdanosti sijati osjecki ni bc ni ostale xy jer nemaju potencijal.

Najnoviji postovi

Na vrh