• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
260
Koja će biti cijena uslužne sjetve?
ako ćemo suditi npr prema 2022 kad je plavi dizel isto dosta poskupio baš u proljeće, vjerojatno u okolici mene ista priča što se tiče uslužne sjetve i žetve. Tad su kod nas dosta njih spuštali cijene sjetve i žetve da pokupe više mušterija pa da tako nadomjeste poskupljenje i tako 'pokriju' sa više posijanih/ovršenih hektara skuplje gorivo tj gledali su da 'vrate' te dodatne potrošene novce koje su dali na gorivo zbog veće cijene goriva. Čak je bilo situacija gdje nekom vrši jedan te isti kombajner već 15g, pa je tog čovjeka zvao drugi kombajner koji mu se nudio da za 50e/ha ovrši sve. Uvijek je bilo dotad da zove onaj koji treba kombajnera, tad su se kombajneri sami nudili i jedni drugima spuštali cijenu.
Npr, zadnjih 15g kod mene u okolici usluga žetve s prijevozom je bila većinom 90-100e/ha (kako koji kombajner), te godine se spustila na 50-70e/ha..Isto tako i cijena usluge sjetve se te godine skoro prepolovila..
Meni dan danas nije jasno kakva im je to računica i logika 😂
Ja kad sam ih pitao pa šta se onda bunite kad cijena svega ide gore, a našim proizvodima ostaje ista cijena samo su me poslali u rodni kraj...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,260
Gle, postoji na tu cijenu "usluga" jedna anegdota...
Kolega s posla, tapetar, dođe mušterija i veli; taj trosjed mi tvoja konkurencija napravi za upola manju cijenu...
Odgovor mu je bio; Ok, nemoj mi se poslije jadati, svaki meštar stoji iza svoje cijene, posla...
Isto je i u poljoprivredi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,648
@#Pajdaš
Mujo osnoval firmu i radi ...ubija se...
Došli mu s televizije, da ga pitaju za tajnu uspjeha, a on odgovori:
- Za sad gubim marku po komadu, ali to nadoknađujem količinom...

Case4220

Iskusan lik
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
508
ako ćemo suditi npr prema 2022 kad je plavi dizel isto dosta poskupio baš u proljeće, vjerojatno u okolici mene ista priča što se tiče uslužne sjetve i žetve. Tad su kod nas dosta njih spuštali cijene sjetve i žetve da pokupe više mušterija pa da tako nadomjeste poskupljenje i tako 'pokriju' sa više posijanih/ovršenih hektara skuplje gorivo tj gledali su da 'vrate' te dodatne potrošene novce koje su dali na gorivo zbog veće cijene goriva. Čak je bilo situacija gdje nekom vrši jedan te isti kombajner već 15g, pa je tog čovjeka zvao drugi kombajner koji mu se nudio da za 50e/ha ovrši sve. Uvijek je bilo dotad da zove onaj koji treba kombajnera, tad su se kombajneri sami nudili i jedni drugima spuštali cijenu.
Npr, zadnjih 15g kod mene u okolici usluga žetve s prijevozom je bila većinom 90-100e/ha (kako koji kombajner), te godine se spustila na 50-70e/ha..Isto tako i cijena usluge sjetve se te godine skoro prepolovila..
Meni dan danas nije jasno kakva im je to računica i logika 😂
Ja kad sam ih pitao pa šta se onda bunite kad cijena svega ide gore, a našim proizvodima ostaje ista cijena samo su me poslali u rodni kraj...
Ja bez 50€/ha neću sijat...

Najnoviji postovi

Na vrh