• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2026

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
669
Ja vjerujem da je tlo dovoljno toplo (po DHMZu srednja temp. oko 14-15 C na dubini 5 cm tokom dana varira od 10-preko 20 C : https://meteo.hr/podaci.phpsection=podaci_agro&param=agro_tz ) da osigura nicanje, samo je drugi par rukava kako će ponik izgledati (i koliko dugo će nicati) u ovim uvijetima. Tko ima puno za saditi (a takvih je danas malo, jer danas ima dovoljno kapaciteta sijačica - polako prolaze vremena nedostatne količine mehanizacije) sigurno ima rezona već sada početi saditi tko ima malo za posaditi vjerovatno može još i pričekati koji dan sa sjetvom. Ja planiram kompletnu sjetvu obaviti za tri-četri radna dana (znači nemam puno) i budem još pričekao koji dan, ionako imam još malo posla u pripremi. Čekam da prognoze pokažu tendenciju rasta temperature zraka kroz nekoliko dana zaredom.

Najnoviji postovi

Na vrh