• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz šećerac

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Posljednje uređivanje od moderatora:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Dobro.... Ubico... kak moreš tak milu životinjicu...imaš i druge sportove za ljutnju

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
pitaj ajkulu jel su mu mile dok mu smažu par rali kuruze a tak i ostalima,i ne samo kuruze,sve do čega dojdu,a i sam sem u karijeri par put na drvo puzal bez obzira na dugu cijev........ak te to ne zadovoljava onda nema druge nego"svaki bedak ima svoje veselje":confused:

E ajdmo se mi vratit temi.Sutra sijem pola šečerca......kakva su vaša iskustva i savjeti nakon koliko vremena da posijem drugu polovicu?:frown:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Sutra sij četvrtinu, pa za dva tjedna četvrtinu, pa za dva....pa....
Nekak tak bi meni žemskici to bilo ok.
Ali ja sam samo obična jedna teta, a kaj tete znaju......

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Ma ok kolegice,al zbog specifičnosti ostalog djela posla na gospodarstvu moram to stisnuti na dvaput,jer berba dolazi u vrijeme kad nebudem znal di mi je glava a di onaj dio otraga.
Znači po tebi ostatak za 14 dana?
A čuj znam neke tete koje znaju......:icon_eyes:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A ne znam, na tvoju količinu bi ja to i na dvadeset rastegla. Da ne bude strke, ne uspije se prodati, pa se stvrdne i bude za škart.

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
ma znam jo,al kažem ti u ovom sranju koje ja sadim si rob od kad svane pa dok se ne srušiš,kak bude,bude.......a jbg uvalim tebi nešto(mislim šečerac),a ti zaradi na njemu kolko možeš,dobro?:icon_rofl:
Čuj uz malo šale ovo može biti i sasvim ozbiljna tema za razgovor,ipak si ti svaki dan na placu,pa sad ti ja nedam onih 3500 zrna,pa buš prodavala moje i svi zadovoljni......jbt Joža sim dopelja krumpera a odfura pečenjake.....nisem ni znal kak sam pametan.

Posljednje uređivanje:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Jarane, nemoj se ljutiti hoću da te pitam povodom ovog šećerca. U mom kraju se zna za sve vrste hibrida i bosanac. Bosanac je kukuruz koji se sije iz vlastitog uroda, On je izuzetno tvrd,berač ga nemože brat.Mi ga koristimo za pečenje na žaru ili kuvamo,a najglavnije ga meljemo u brašno za prohu, kačamak, palentu i dr.
Ja ga sijem sebi oko 1000m2(dunum)ali ga dva puta kopamo, ništa herbicidi. Jel i on po kunu?

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
poima nemam Nermine,i ovo radim prvi put u životu,tek da probam nešto novo,stoga nemogu ti odgovoriti.:=:)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Malo da reknem koju iz moga gledišta,prvo labavi mi morao potrošiti jednu dobru kutiju municije da potamani ta nazovimo ih roktava stvorenja koja rade protiv seljaka,u mom kraju.Ovaj povrtlar iz Prugovca ne bude radio problem jer on snabdjeva Kaufland i pola restorana u ZG,a ovo oko sadnje bi bilo najbolje na nekoliko tura ali prve ture što ranije,jer evo ovi kod mene su već posadili pod foliju,dobro ovaj jedan fura na jadran i tamo ima i svoj štand,sam prodaje po dooooobroj cijeni.Labavi ,još postoji solucija,otkupe ga od tebe ovi crni poduzetnici,solarno plačanje bez fiskala,kud ćeš bolje a na kraju ostaje opcija pomogneš malo i sirotinju u humanitarne svrhe:icon_e_geek::icon_e_geek:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Misliš da je problem labavom za municiju,stari je to ratnik, a ako se potrošilo tu su prijatelji sa logistikom, i krušaka se može nać za nuždu.:cool2:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Jarane, nemoj se ljutiti hoću da te pitam povodom ovog šećerca. U mom kraju se zna za sve vrste hibrida i bosanac. Bosanac je kukuruz koji se sije iz vlastitog uroda, On je izuzetno tvrd,berač ga nemože brat.Mi ga koristimo za pečenje na žaru ili kuvamo,a najglavnije ga meljemo u brašno za prohu, kačamak, palentu i dr.
Ja ga sijem sebi oko 1000m2(dunum)ali ga dva puta kopamo, ništa herbicidi. Jel i on po kunu?
Jarane,oprosti šo se miješam jer pitanje je bilo samo za jednog člana..ovo što ti spomenuo bi trebalo bit najmanje po 2 kune..što se tiče kvalitete jer pričaš o "bijeliču" ili starinskoj sorti žutog kukuruza kod nas ga zovu "starinski" i sije se isto sjeme generacijama, jako je tvrdo zrno kad dozori...ali šečerac je nešto sasvim drugo..zrno kad dozori je jako lagano,sitno,deformirano..ali kad se jede svježe..jako je sočno, puno vode i šečera..zato se zove šečerac..naravno..raja voli slatko i sočno..te ju ne privlači kvaliteta "Bosanca" "bijeliča" ili "starinskog" jer su znatno tvrđi u kuhanju od šečerca.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Neka si se bhorv umješo tako i treba ja mislim da je to i svrha foruma.E ja sam pričo za ovaj žuti. on je medju rijetkim kukuruzima kod kojih je čokot ili otučak,kako mi kažemo,bijel. de mi reci jel šećerac može u proju , ja sam jednom pekaru rod iz 2012 kad je bila suša,2013 u lipnju prodavo po 1km za kilo.

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
URL=http://www.igreklik.com/slike/]
E9GPyA3.jpg
[/URL]

Evo ovako je jučer počela "šečerna" avantura.
E sad pitanja,prvo za jo,rekla si da ga sadiš u kontejnere.Ja nakon prvog dolaska iz Rugvice popiko 30 zrna u kontejner i stavio na hranjivu otopinu(kak ti to radiš?).Nažalost do danas izniklo 4-5 kom,ostalo nula bodova.Na dosta sjemenki sam uočio neke rupice,ko da je neko iščupao klicu,ili ko što moljac izbuši zrno.E ako ovako bude na njivi.......kukulele.
Možda nisam smio stavit na vodu?

Drugo pitanje za veče proizvođače,da li i čime tretirate zaperke,te ima li to ekonomsku opravdanost.Pitao za sredstvo u jednoj poznatoj trgovini(brazda vtc),oni nemaju poima da to postoji(sredstvo protiv zaperaka u šečercu).
I zadnje pitanje vezano za herbicid......koji i primjeniti(jučer posijano.....Unapred hvala!:(nerd):

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E meni niklo u kontejneru devedeset posto. Ali ja sam to onak - namoćim dan u voodi, pa posadim, i za par dana u toplom to niklo. Pa sam, kada je vio petnaestak centimetara visok ja to posadila u plasteniku. I bilo je to navodnjavano, ali mi se i nije previše dopalo, jer nije svaka biljka imala klip. No, ja sam tih dvijestotinjak klipiča zdilala po tri kune, i svi smo bili sretni, ali na bih ja to više u plastenik.....ja bum njega, dok mi stigne od tebe, namakal u voi dva dana, pa ga budemdržala jedan dan vlažnog zamotanog u tpolom plasteniku, a onda ga budem pisijala ručno u polju - onak, muž pikne rupu, ja ubacim sjemenku.
A možda ga i opet u kontejner, pa kada nikne, samo presadim - ali je bolje naklijalog posijati.

Ako mu klijavost ne valja bude to loše.
Nema veze, ja ću svojeg svejedno uzeti, budemo to ovaj tjedan sredili.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Šta jes ,jes,najebo si labavi kao žuti na Okinavi,još samo fali da iz ovog nasada Božićnih drveta krenu roktavi predatori

Najnoviji postovi

Na vrh