Re: Kuničarstvo
Pratio sam malo oglasnik cijene živih kunića se kreću od 70 do 100 kuna , ovisi o pasmini , čistoći linije i naravno starosti. Ja sam prije 2-3 mj. kupio bređu kalifornijsku za 100 kuna. Zaklani se prodaju čak i po 60 kuna po kili.
Što ti se tiče legla kunice koje se prvi put legu vrlo često unište leglo, meni se sa ovom gore spomenutom dogodilo da ih je okotila 6 komada , ali ih je zbog promjene kaveza i sredine napustila. Kotila se za 5 dana nakon što sam je ja smjestio kod sebe. Sad mi se opet okotila prije tjedan dana , ne znam još koliko , nisu još izašli iz gnijezda. Ja osobno ne koristim kotilice, ne znam jednostavno mi se i ovako pokazalo dobro. Križao sam kalifornijskog mužjaka i kunicu njem . šarca i nisam zadovoljan, 9 komada, slabo mi napreduju , sad su 4 mj. stari i ni približno nisu za klanje. Mislio sam da će krv kalifornijskog ubrzati rast, ali ništa. Za šarce sam naviknut da ih treba tovit isto ko i svinje 6. mj , ali kad njega zakolješ , mesa ko u priči. Kalifornijski su vrlo zahvalni , skromni , a brzo napreduju. Najgora iskustva sam imao sa belgijskim orijašima, strašno osjetljivi , kunice loše majke, vrlo teško nabaviti čistu liniju.