B
boyche
Guest
Ima li ovdje, na ovoj temi slucajno studenata veterine?? Jer me taj faks zanima i volio bih ga upisati.. Ali ne Zagreb nego Sarajevo..
što se tiče belgijskog kunića i okota jako je bitna da se zna prvi okot ne smije biti niti prerano niti prekasno to vredi za sve kuniće općenito kunić nesmije biti mlađi od 6 mj. niti stariji od 9 mj. za prvi okot to je pravilo od pamtivjeka zastupljeno kod uzgajivača koji se bave recimo " profesijinalno " uzgojem kunića . Po rečenom ja imam dojam da kunić bio stariji i da je ima MALI broj zametaka i da su bili relativno veliki za prvi okot te da se je jedan zaglavio unutar zdjelica , što se tiče krvarenja to je sasvim normalno okot može da se dogodi od 28 - 32 dana bređnosti . Prilikom okota je bitno da ako se primjeti da kunić se pati i da se pretpostavi da je zaglavljen a da ga kunić nemože izbaciti možete i sami pomoći i lagano ga izvući ili pokušati zarotirati ako je poprečen ima u veterinarskoj za kupiti rukavice koje su sterilne obavezno je i da poslije takvog okota kuniću ponudimo vodu u kojoj smo dodali nešto više vitamina a jedno pitanje dali si pripremila kunića za prvi okot ?
DUKS II;82200 Po rečenom ja imam dojam da kunić bio stariji[/QUOTE kaže:nije, naprotiv mladi je muzjak. On je otac i 6 mladih flamanke koja se okotila 1.6. i sve je ok. Ona je za kocenje bila ok, bar sto se starosti tice, kupila sam je kod covjeka koji se prof. bavi sa time, u Vodincima.