• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

exsa

Član
Tu od
28 Ožu 2011
Poruka
139
Pojilice

Najprije isprika svima koje davim sa pojilicama.
Ja sam trenutno u izradi manjeg kunićnjaka na 4 etaže sa 6 kaveza.
Gornja pojilica će biti negdje na 180 cm visine.
Nije mi problem za ovako mali broj kaveza mjenjati boce, a zbog visine zadnje etaže mislim da bi mi bilo teže dizati vodu tako visoko.
Inače gdje kupujete te nipl pojilice i koja je to odprilike cijena?
Malo sam "guglao" i našao samo za perad.
Do sada sam i ja imao pojilice sa bocom naopačke, ali su kako sam pisao sklone prljanju.
Ima li itko ikakvog iskustva sa pojilicom boca-cijevčica (vjerovatno sa kuglicom)?
Unaprijed hvala.
Pozdrav exsa!

H

Hrvach

Guest
Nepotrebna isprika... Tu smo da pitamo i da si pomognemo. Nipl pojilica ima u jednom dućanu tu kod mene u okolici Sv. Nedelje i cijena im je 9kn/kom, to su samo "sisice" s kuglicom koje se spajaju na crijevo za vodu. Inače taj dućan ima u prodaji komplet sve za napajanje, crijeva,kantu za vodu, razdjelnike za crijeva i nipl pojilice. Mislim da nipl pojilice s flašom nisu ništa posebno drugačije od običnih nipl pojilica, mogu poslužiti za kuniće samo ako su dosta velike jel ženka kod koćenja popije jako puno vode pa treba imati zapremninu najmanje pola litre pa i više. Link od dućana vam šaljem na privat.

frikky

Novi član
Tu od
12 Tra 2011
Poruka
27
Ljudi kad zbrojite koliko vas dođe ta pojilica na flašu ispadne vas kao i prava pojilica za kunića, dodate još neš sitno novaca za crijevo i razvodnike i imate rješeno napajanje za sve kuniće iz jedne posude.. Sam sa također isto prije kupio nekoliko tih pojilica na flašu, ali ih nisam nikada smontirao. Otišao sam u Sv. Nedelju i kupio sve kako Bog zapovjeda. Koja je to sada milina raditi sa time.

Posljednje uređivanje:

exsa

Član
Tu od
28 Ožu 2011
Poruka
139
Pojilice

Priča o sistemu napajanja stoji, samo kod mene je problem visina gornjeg kaveza preko 170 cm. Ko će dizati najmanje 10 kg na tu visinu?
Dali je itko od vas pokušao na manji kanistar ili bocu od 2l namontirati crijevo i na kraju nipl pojilicu?
To je neko srednje rješenje koje bi me oslobodilo natezanja sa 10 kg na 175 cm, a od materijala bih morao kupiti izlaz iz kante nipl i 10 cm crijeva (barem za gornju etažu)?
Lijep pozdrav!
exsa

H

Hrvach

Guest
Kažete da vam je problem dizati vodu na tu visinu, jel ste razmišljali da povučete vodu do kunićarnika, montirate pipu i priključak za šlauf i ne morate dizati vodu,nego samo držati crijevo. Mi smo pred 3 godine povukli vodu od kuće do vrta i kokošinjca tak da nam je uvijek pri ruci, nije neka prevelika investicija niti nauka postaviti, treba malo vremena,rada i sve se napravi.
@Frikky kažeš da su kupio u Sv. Nedelji, kolka je bila cijena svemu skupa. Taj dućan je na par minuta od mene,a nikak da se sjetim da otiđem i pitam.

exsa

Član
Tu od
28 Ožu 2011
Poruka
139
Pojilice

Na žalost nema vode koja se ne smrzava ma u čemu bila.
Prije velikih minusa ispraznit sistem ili maknuti boce.
Vodu davati iz posudica.
Kada budem imao vremena skicirat ću jednostavnu posudicu koju je jednostavno napraviti, a nije lako "prevrtljiva".
Pozdrav!
exsa

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
Ja sam danas kupio 20 nipl pojilica u spomenutoj trgovini, 9.50 kn komad...

Posljednje uređivanje:

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Zez

A koja je ovo pasmina?

Prilozi

• Zec pred kompjutorom.jpg
    Zec pred kompjutorom.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 581

exsa

Član
Tu od
28 Ožu 2011
Poruka
139
MTRUPKOVIĆ
Hajde molim te pokušaj uslikati montažu pojilice na kavez i na crijevo.
Pozdrav

H

Hrvach

Guest
Za smrzavanje se mogu ugraditi grijače žice koje idu kroz crijevo i spajaju se na 220V ili 12V. Kolko znam nije to nešto preskupo, to ima dosta farmi koje drže životinje vani po zimi i gdje temperatura pada ispod 0°C. Ja sam vidio da ih drži jedna firmaiz Ivanić Grada.

mtrupkovic

Član
Tu od
20 Ruj 2009
Poruka
89
MTRUPKOVIĆ
Hajde molim te pokušaj uslikati montažu pojilice na kavez i na crijevo.
Pozdrav

Evo nekoliko slika, te pojilice sam kupio u Varaždinu u jednoj trgovini po 18 kn/kom...ako vas interesira ime trgovine mogu vam poslati na PP

Sad sam kupio pojilice bez ovog plastičnog i limenog djela, koje se zašarafe u stijenku cijevi...to mi se čini jeftinija verzija jer ne treba T spojnice, a i same pojilice su jeftinije bez ovih dodataka...

exsa

Član
Tu od
28 Ožu 2011
Poruka
139
Pojilice

Hvala!
Ne treba trgovina mislim da ću kupiti u Sv. Nedjelji.
Pozdrav

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879
Kaj mislite o križanju ovnolike ženke sa kalifornijskim mužjakom? Jel bi to valjalo??

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879
Odustao sam od ovnolikih.. Preskupi su.. Nemam računice da dam za kunića 350 kn..
Uzeo sam ja kalifornijsku ženku.. I to dostava iz Ka, za 100 kn.. U oglasniku nema rasa srednjeg rasta da ih prodaju ljudi iz Zg ili VG, a dalje mi se ne isplati ić po jednog kunića.. Uzeo bih ja bilo kakvu rasu da sam našao samo da nisu neki orijaši..

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Odustao sam od ovnolikih.. Preskupi su.. Nemam računice da dam za kunića 350 kn..
Uzeo sam ja kalifornijsku ženku.. I to dostava iz Ka, za 100 kn.. U oglasniku nema rasa srednjeg rasta da ih prodaju ljudi iz Zg ili VG, a dalje mi se ne isplati ić po jednog kunića.. Uzeo bih ja bilo kakvu rasu da sam našao samo da nisu neki orijaši..
Možda si kupio sestru mojeg Don Huana, ja sam također nedavno kupio iz Karlovca, od jedne studentice.:eek:

Prilozi

• Copy of DSC02724.jpg
    Copy of DSC02724.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 152

MarinSisak

Član
Tu od
4 Svi 2009
Poruka
255
Nudim popust na panonske bijele kunice od legalno uvezenih roditelja jedini cistokrvni u hrvatskoj popust se odnosi samo na clanove foruma.

Ja sam zainteresiran, za 2 zenke i muzijaka ako imas dvije krvne linije? Koliko bi bila cijena za mlade nakon odbica kolika za spolno zrele? Iako bi ja uzeo vjerovatno mlade jer kao i vecini studenata pare su uvijek problem :)

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
879
Eh, Teškar, nemam ja sreće da mi studentice prodaju kuniće.. Ili možda one nemaju sreće, jer jedna prava studentica bi mi mogla podvalit kokoš pod kunića i to po cijeni od 100 eura.. hehehehehe

Meni je prodao jedan dečko.. Ljubazan i svaka mu čast..

MarinSisak

Član
Tu od
4 Svi 2009
Poruka
255
Eh, Teškar, nemam ja sreće da mi studentice prodaju kuniće.. Ili možda one nemaju sreće, jer jedna prava studentica bi mi mogla podvalit kokoš pod kunića i to po cijeni od 100 eura.. hehehehehe

Meni je prodao jedan dečko.. Ljubazan i svaka mu čast..

Marko poslo sam ti poruku... jel ti treba kalifornijskih, ja imam mladih, za vikend idem doma s faxa iz rijeke, inace sam iz sk, pa ak cu ic koji dan u smjeru velike gorice/ zagreba mozemo se dog ako si zainteresiran ;)

Najnoviji postovi

Na vrh