Moraju imati "točke", ako nemaju onda i nisu "pravi šarci"Jel smiju sarci imati crne tocke po trbuhu ili im mora biti potpuno bijel ?
Na trbuhu ne moraju biti u određenom rasporedu, ali šare moraju biti raspoređene ravnomjerno na obje strane trbuha (na slici je okay!). Postoji nekakvo nepisano pravilo da je tek svaki 100. kunić onaj koji odgovara standardu uzgoja i izložbe! Što se težine tiče ne bih htio previše komentirati jer većinom ispadnem "lažov" ovdje na forumu, ali normalno je da su odstupanja unutar jednog legla jako mala! Ako je leglo bilo veliko, preko 10 komada onda je normalno da mladi budu nešto lakši i manji nego ukoliko su iz legla sa 6 mladih, ali težina unutar jednog legla bi im morala biti podjednaka! Šarci su kod nas priznati u tri boje (crna, plava i havana) i mogu biti zastupljene sve tri boje u jednom leglu ukoliko su im roditelji nositelji jednog od tih gena/pigmentacije!Nemojte me opet krivo shvatit da provociram vas koji drze sarce . Jesu od cistih saraca ali od tri komada svaki je razlicit. Jedna zenka je crna , jedna dobro sarena a muski ima ispod usiju tanju crtu koja se tek kasnije siri. O tezini necu ni pricat jer je svaki razlicit iako su od istog legla. Koliko ja mislim da su njihovi roditelji izabrani tako sto su prebrani najbolji primjerci po izgledu odnosno sarama pa pareni , no oni bacaju opet mlade sa neprikladnim sarama. Dal na trbuhu moraju biti odredjen raspored sara ili je dozvoljen kao na slici?