• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Pozz...tomoiv
Poslao sam ti öorukom.
Nisam ni znao da mi bio istekao, hvala
Zečinjak ti je dovoljno velik i mlade ostavljaš također dovoljno dugo s materom, sve okay.
Ja isto odvajam najranije sa 7,5 -8 tjedana!

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Malo slabije od šaraca, ali ide! Onaj tko pozna rasu, tome je svejedno da li je jednobojni ili šarac, važne su druge karakteristike,npr.kakvi su roditelji, težina, dužina i veličina ušiju!
Prodam oko 100-120 komada godišnje i to mi pokrije dobrim dijelom troškove uzgoja! Ove godine je naravno druga priča...jbn.korona

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Dobri su ti svi!!
Samo izbjegavaj pariti šarca sa šarcem, neka ti uvijek jedan roditelj bude jednobojni.
Tada nemaš tkzv.bjeliša koji puno teže prežive, a i ako prežive budu jako lagani za klanje!

tomoiv

Član
Tu od
16 Sij 2020
Poruka
72
Lijepi, i ja sam razmišljao o kaliforniji ali nema ih baš u mojoj blizini a svi me nagovarali na šarce i tako je ispalo...
Možda u budućnosti...

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Kak se snalazite za kupnju hrane. Kod mene je sve zatvoreno , ovi kaj voze s kombijima uopce ne dolaze, sajmovi ne rade. Imam jos tridesetak kila i to je to. Mogu lagano preci na 100 postotnu eko proizvodnju-trava, trava i samo trava.

jimmy

Član
Tu od
13 Ruj 2013
Poruka
807
Rade poljuprivredne trgovine gdje kupujem brikete,zitarice netrebam imam dobru zalihu...
Ali kolko vidim oglasavaju ljudi stocnu hranu,pa k njima u kupnju...
Evo i prodaja kunica krenula bar kod mene,ljudi i propusnice traze da mogu do mene...maske,rukavice nema rukovanja...

Covijak

Novi član
Tu od
22 Tra 2020
Poruka
10
Pozz! Novi sam ovdje i poceo sam se baviti uzgojom kunica prije pola godine otp.Citam ovdje kako vas dosta dobije dobru kilazu za klanje u 3 mj,to me malo iznenadilo jer ja nisam jos ni jednom dobio tovljenila od 3kg u 3mj,najvise 2.80 i to je bilo preko 3 mj starosti.
Imam muzjaka njemackog sarca i 3 zecice(jedna isto sarac,ostale dvije su mix),hranim ih sijenom,jecmom,zobi,psenicom i tu i tamo maslacak,voce i povrce.
Eto ukratko malo,zamolio bih ako mi tko moze preporucit sta da radim kako bih imao tako brz prirast kod mladih tovljenika

Na vrh