B
bepo
Guest
kao što je napisao žećo, vjerojatno da ce to smetati ženki. kunići u prirodi žive u jamama, u tami, pa i ta kotilica koliko toliko simulira nekakvu jamu. probaj staviti bolju izolaciju sa stiroporom ili nešto.
exsa@
za pohvalu je svaka brižnost o kunićima ali i dalje ostajem kod onog svog-"da je to nepotrebno" iz razloga što mi se nikad ni jedan malecki nije smrznuo(uginuo)od hladnoće pa čak ni kod jedne kojoj je praksa bila da se očupa tek kad se okoti.
Inače nikad ne kalkuliram s vremenom okotnje,"ne pravim pauze".Kad odbijem male od sise ženka ide na parenje.Ove godine sam napravio tu pauzu s parenjem i koćenjem kad su vrućine i sad imam problema s uparivanjem.
pozdrav !
Napravio sam kiks sa jednom kunicom. Nisam zabilježio kad je pripuštena i sad sam ostao bez legla.Okotila se noćas (nisam joj stavio kotilicu), dlake što se očupala propale su kroz rešetke i malci su uginuli od hladnoće. Sad mislim kunicu ubiti jer nikad nije okotila više od 5 komada. Koliko treba pričekati poslije poroda za klanje?
Meni ne odgovara da imam mala legla, jer mi bez veze zauzimaju veliku gajbu. Imam ženku koja koti redovito 11-12 komada, sve ih dobro odoji, a kad počnu sami jesti, onda ja odlučujem kako će napredovati :weedman: .I kod mene jutros svih 8 se ohladilčupala se ali ih je onako samo razbacala,nije savila gnjezdo.Inače je prije tjedan dana nanijela sijena i slame u kotilicu i preko noći to sve razvalila i iznijela iz kotilice, a poslije nekoliko dana se okotila-nešto je ona (klopava teta klara) pobrkala u glavi.
@teškar -ta što ti koti max 5 kom ..pariš je nakon 14 dana od okota i tako nadoknadiš broj malih godišnje , a i bolje napreduju kad ih je manje.
Napisao sam da nisam zabilježio kad je pripuštena. Inače uvijek stavljam kotilicu u gajbu nekoliko dana pred porod.Žao mi je što ste ostali bez legla, ali mi nije jasno zašto čekate da zečica sama unese sijeno u kotilicu i pravi gnijezdo.
Ja sam stavim sijeno u kotilicu, a na njoj je samo da se očupa i okoti.
Di si Hrvach jel spavaš il si mamuran?
Normalno da ženku. Jedan mužjak ide na 10-15 ženki bez problema ako je normalan uzgoj, jedino da imaš 2 mužjaka pa da možeš ostavljati mlade iz 2 linije za daljnji uzgoj. Nema potrebe imati više od 2 mužjaka ako imaš 4-5 ženki. Najčešće imaju 6-10 ženki i 2 mužjaka i to samo zato da imaju 2 linije. Od mužjaka nemaš nikakve prevelike koristi osim toga kaj "usrećuje" ženke,a to može i jedan obavljati. Ako hoćeš rađe nabavi još koju ženku pa ćeš imati 8-10 mladih više za prodaju, a to ti je 400 kn više...
baš sam večeras i razmišljala o tome da si radije nabavim još jednu
ženku kad već imam vlastitog mužjaka. ali bi radije i da si i mužjaka nabaim kao rezultat razmjene. samoo bi morala tog susjeda pitat ako on možda zna nekoga tko bi zamijenio svog za mog mužjaka.
probat ću na internet staviti ovo za razmjenu pa ću vidjeti kakav bude ishod bio.