R
ratar54
Guest
hrvach imam ti ja divlje kuniće... dva komada muskog i zenskog i nosi ti isto ko i domaći kunić do 34 dana
Bepo, ti imaš divlje kuniće?? Neznam jel ih ima ko na forumu uopće...
Jel vi mislite na divljeg kunica ili zeca?
Sretan Bozic svima
mislimo na divljeg kunića. zec je druga vrsta i nemože se križati sa kunićem.
sretan božić također :weedman::drinkers:
Bepo, kakav prirast imaju ovi divlji i jel je to uopće isplativo za klanje?
A koja to jajna stanica nije veća od spermija? A gena daje pola jajna stanica, a pola spermij. Samo je pitanje koji gen će biti dominantan, a koji recesivan. Ovaj dio posta mi djeluje pomalo smušeno. Mitohondriji su "energetske centrale" u stanici i nisu nositelji nasljednih svojstava.jajna stanica je veća od spermija i daje mrvicu više gena nego spermij. mitohondrij dolaze od mame i oni su ti koji su zaslužni za metabolizam a samim time i prirast.
A koja to jajna stanica nije veća od spermija? A gena daje pola jajna stanica, a pola spermij. Samo je pitanje koji gen će biti dominantan, a koji recesivan. Ovaj dio posta mi djeluje pomalo smušeno. Mitohondriji su "energetske centrale" u stanici i nisu nositelji nasljednih svojstava.
Sretan Božić svim forumašima! :gitarist:
Ali zato spermiji daju Y kromosom. U mitohondrijima je zapisano porijeklo majke po ženskoj liniji, dok je u Y kromosomu zapisano porijeklo oca po muškoj liniji. A zigota ima jedinstvenu kombinaciju gena oca i majke.sve jajne stanice su veće od spermija, nigdje nisam spomenuo nista što bi moglo znacit drugacije.
to sa pola pola je zastarjelo tumačenje genetike koje nije ispravno. zao mi je al tako je. mitohondriji imaju vlastitu DNK koja se jos zove i nebi vjerovao mitohondrijska DNK. po njoj ti u CSI i u stvarnom životu uspoređuju uzorke i traze krivca. ista stvar se radi i za utvrđivanje krivca kad vuk zakolje ovcu.
i mitohondrij dolaze od majke. jajna stanica daje mitohondrije. spermiji ih ne daju.
nema tu ništa smušeno.
Bepo po meni je ovo ok, samo da im staviš neki krov na gajbe da im ne pada kiša.