• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,919
Uginula mi najljepsa zenka. Prvi puta okotila 15 malih a odhranila 10. Ponovno se trebala kotit prije dva dana i jucer ju nasao krepalu. Što je najžalosnije mladi se micali u trbuhu. Vjerojatno opet imala puno mladih pa nije mogla okotit. Bila je inace najveca u leglu kad sam ju ostavljal za rasplod. Tako da ni to nije najpametnije jer takva zenka je ogromna i lijepa na izgled ali nije dobra za uzgoj. Mozda je bolje odabrat one prosjecne velicine.
 

SuziiZ

Novi član
Tu od
16 Srp 2024
Poruka
1
Pozdrav ljudi, iako nisam sigurna dali ovaj forum još uvjek aktivno sudjeluje i postoji nije na odmet da postavim pitanje tu. Jučer su nam se okotili mali, te ih je zečica razbacala po cjelom kavezu umjesto kočenja u postavljenoj kotilici, svaki dan ima svježu hranu, vodu te joj se kavez redovito čisti, većinu dana je tišina i mir jer dolazimo 3 puta dnevno mjenjat vodu, dati sjeno i ostatak dana ih niko ne ometa. Nije radila gnjezdo ili se čupkala. E sad pitanje je dali ja smijem preselit male u kotilicu? Jer ovako nogice im propadaju kroz pod i bojim se da se ne ozljede .
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,919
Ne znam je li kasno s odgovorom. U kotilicu ako nije sama stavite malo sijena i dlake sa njenog trbuha pa napravite kao malu jamicu i u nju stavite mlade. Vjerojatno ce ih prihvatiti. Nemorate svakodnevno cistiti nego svakih par dana jer ju tako samo smetate. Zna se zbog vrucine desiti da se tako okote van gnijezda i onda se mali razmile po gajbi a ona ne ide od jednog do drugog ih hraniti pa uginu. Svakako provjeravajte gnjezdo da li smrdi sto bi bio znak da je koji uginuo. Tada treba sve ponovno ocistiti i staviti novo sijeno ili slamu. Davajte zenki ako je naucena povremeno koju mrkvu, jabuku, list rastike, radica ili sl.
 

Najnoviji postovi

Na vrh