• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kunićarstvo

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,921
Uginula mi najljepsa zenka. Prvi puta okotila 15 malih a odhranila 10. Ponovno se trebala kotit prije dva dana i jucer ju nasao krepalu. Što je najžalosnije mladi se micali u trbuhu. Vjerojatno opet imala puno mladih pa nije mogla okotit. Bila je inace najveca u leglu kad sam ju ostavljal za rasplod. Tako da ni to nije najpametnije jer takva zenka je ogromna i lijepa na izgled ali nije dobra za uzgoj. Mozda je bolje odabrat one prosjecne velicine.
 

SuziiZ

Novi član
Tu od
16 Srp 2024
Poruka
4
Pozdrav ljudi, iako nisam sigurna dali ovaj forum još uvjek aktivno sudjeluje i postoji nije na odmet da postavim pitanje tu. Jučer su nam se okotili mali, te ih je zečica razbacala po cjelom kavezu umjesto kočenja u postavljenoj kotilici, svaki dan ima svježu hranu, vodu te joj se kavez redovito čisti, većinu dana je tišina i mir jer dolazimo 3 puta dnevno mjenjat vodu, dati sjeno i ostatak dana ih niko ne ometa. Nije radila gnjezdo ili se čupkala. E sad pitanje je dali ja smijem preselit male u kotilicu? Jer ovako nogice im propadaju kroz pod i bojim se da se ne ozljede .
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,921
Ne znam je li kasno s odgovorom. U kotilicu ako nije sama stavite malo sijena i dlake sa njenog trbuha pa napravite kao malu jamicu i u nju stavite mlade. Vjerojatno ce ih prihvatiti. Nemorate svakodnevno cistiti nego svakih par dana jer ju tako samo smetate. Zna se zbog vrucine desiti da se tako okote van gnijezda i onda se mali razmile po gajbi a ona ne ide od jednog do drugog ih hraniti pa uginu. Svakako provjeravajte gnjezdo da li smrdi sto bi bio znak da je koji uginuo. Tada treba sve ponovno ocistiti i staviti novo sijeno ili slamu. Davajte zenki ako je naucena povremeno koju mrkvu, jabuku, list rastike, radica ili sl.
 

SuziiZ

Novi član
Tu od
16 Srp 2024
Poruka
4
Hvala na odgovoru 😊 eto za sad je sve ok 😊 malci izgledaju ok, a i zečica odkako smo ih preselili u kotilicu načupkala je dosta dlake.
 

SuziiZ

Novi član
Tu od
16 Srp 2024
Poruka
4
Hvala na odgovorima, novi smo u svemu ovome pa nailazimo na puno nepoznanica a kako nemam nekog bliskog za pitat ovo nam je pravi spas 😊😊
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,921
Drago mi je da ima jos ljudi koji bi se bavili sa kunicima a pogotovo ako su novi i krecu sa uzgojom. Druzina se ovdje raspala i vise se ne zele javljati svako iz svog razloga ali ima dosta korisnog napisanog sto moze pomoci. Ako sta znam odgovorit cu vam posteno.
 

SuziiZ

Novi član
Tu od
16 Srp 2024
Poruka
4
Za sad smo na 18 malih zećiča, to su ova 3 koje je zećica bacala po kavezu, natrag ih je dovukla van al vidim da su ok općeg stanja pa sam odlučila ju ne dirat i ostavit joj tak 😅😅
 

Prilozi

  • 20240721_091727.jpg
    20240721_091727.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 7

Najnoviji postovi

Na vrh