spyder kaže:jesi uzimao kkakvu špediciju ili si sam rješavao papire, koliko te izašao prijevoz iz austrije, meni traže iz francuske 10000 kn za prijevoz ima 1100 km
swizach kaže:aj ovak jedno malo banalono pitanje,,,
koliko su u prosjeku nize cjene strojeva u EU u odnosu na hrv? naravno za nove
KRESO kaže:spyder kaže:jesi uzimao kkakvu špediciju ili si sam rješavao papire, koliko te izašao prijevoz iz austrije, meni traže iz francuske 10000 kn za prijevoz ima 1100 km
to i nije puno novaca ovisi kakav stroj ako je neki mali onda je previše novaca , još majstoru koji vozi daš 100€ da pripazi malo na stroj kad ga utovaraju i ostale sitnice (meni su probili gumu na utovaru)
AGRIPLUS65 kaže:nije bitna samo cjena,hrvatska spada pod zapadno trzište za koje idu strojevi sa tvorničkom greškom.
Trebam jači traktor i sad gledam oglase po EU i vidim nekih baš za mene, e sad kako uvesti traktor iz npr. Austrije ili Njemačke? Zna li netko postupak? Posebno me zanima ovo oko PDVa njihovog i našeg-znači li to da ja kada Švabi platim traktor platim i Pdv 19%, pa onda u Hr još jednom 23% pa onda tražim sve nazad ili onaj u Njemačkoj ni ne platim jer ide u izvoz?