• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kupoprodajni ugovor za poljoprivredno zemljište

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,036
Napiše izjavu da se odriče toga prava i potpiše ju pri bilježnika pri prije ili pri prijenosu vlasništva, pa bilježnik zatraži provedbu toga od suda u istom postupku s prijenosom vlasništva.
Moreš i kasnije, ako budeš sam upisival vlasništvo v gruntovnice (u roku 30d od kupoprodaje, da ti ne naplate kaznu).

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,963
Najbolje sve kod biljeznika rijesiti..i upis u gruntovnicu...jeftinije je kod biljeznika nego da sam nosis u gruntovnicu..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,799
Ako je netko tražil zabilježbu o doživotnom uživanju, teško je realno očekivati da se bu toga odrekel. Osim, ako je u takvom stanju (starosnom ili zdravstvenom) da više ne bu mogel delati ili angažirati nekoga da dela mjesto njega.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,036
Imal sam i sam takvu situaciju pred nekaj let...
Žena (koja je imala takvo pravo) je pristala na odricanje od toga, a pital sam ju prije kupnje te zemlje. Onda smo riješili izjavu kod bilježnika i odnesli izjavu i ugovore u gruntovnicu...ne sjećam se više detalja...ali imam obrazac izjave.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,854
Javni bilježnik to sve riješi ako se ta osoba slaže da se ta klauzula briše iz te čestice.Ona to kod bilježnika potpiše u sklopu kupoprodajnom ugovora.I vlasnik i ta osoba trebaju potpisati kod bilježnika kod potpisa kupoprodajnom ugovora

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh