• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

kupoprodajni ugovor za poljoprivredno zemljište

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,046
Napiše izjavu da se odriče toga prava i potpiše ju pri bilježnika pri prije ili pri prijenosu vlasništva, pa bilježnik zatraži provedbu toga od suda u istom postupku s prijenosom vlasništva.
Moreš i kasnije, ako budeš sam upisival vlasništvo v gruntovnice (u roku 30d od kupoprodaje, da ti ne naplate kaznu).

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,965
Najbolje sve kod biljeznika rijesiti..i upis u gruntovnicu...jeftinije je kod biljeznika nego da sam nosis u gruntovnicu..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,803
Ako je netko tražil zabilježbu o doživotnom uživanju, teško je realno očekivati da se bu toga odrekel. Osim, ako je u takvom stanju (starosnom ili zdravstvenom) da više ne bu mogel delati ili angažirati nekoga da dela mjesto njega.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,046
Imal sam i sam takvu situaciju pred nekaj let...
Žena (koja je imala takvo pravo) je pristala na odricanje od toga, a pital sam ju prije kupnje te zemlje. Onda smo riješili izjavu kod bilježnika i odnesli izjavu i ugovore u gruntovnicu...ne sjećam se više detalja...ali imam obrazac izjave.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,861
Javni bilježnik to sve riješi ako se ta osoba slaže da se ta klauzula briše iz te čestice.Ona to kod bilježnika potpiše u sklopu kupoprodajnom ugovora.I vlasnik i ta osoba trebaju potpisati kod bilježnika kod potpisa kupoprodajnom ugovora

Posljednje uređivanje:

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
229
Ugovor sam dosad sam radio jel bilježnik dobro naplati ako on sastavlja. Imaš li možda primjer ugovora sa takvom klauzulom ili sl?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,965
ovo ti je poseban ugovor...bolje ti je da ti to bilježnik odradi jer treba dobro formulirat ugovor da bude sve uključeno...pravno mora biti sve dobro formulirano da nebi imao problema...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,046
Prilažem ti obrazac isprave, jer sam ju radil naknadno (obzirom da je treća osoba (ne prodavatelj) imala to pravo.
Probaj to dodati kao članak Kupoprodajnom ugovoru, ako je ta osoba prodavatelj.

Prilozi

• Izjava o odricanju prava uživanja obrazac.zip
    8 KB · Pregleda: 6

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,861
Ugovor treba sastaviti i predati javni bilježnik i on zna šta treba napisati ,a vaše je da to platite,svaki potpis košta toliko i toliko iĵoš ide prema napisanoj vrijednosti.Do 700 e košta oko 50 eura malo više ili manje i to je to jel sad jasno ako nije trk biležniku po upute!!

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
229
Zahvaljujem Zj, nije velika parcela, dok sve platim gdje sam, što možeš sami napravi a tu je i forum da pomogne tko hoće

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,861
Zahvaljujem Zj, nije velika parcela, dok sve platim gdje sam, što možeš sami napravi a tu je i forum da pomogne tko hoće
Više ne možeš sam napraviti kupoprodajni ugovor, ubiti možeš ali mora biti u digitalnom obliku i košta isto ako ga piše javni bilježnik barem do 700 eura.Tako je kod nas

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
229
Zadnji što sam radio bio je u digitalnom obliku nisu dali drugačije. Nabavio primjer i sam sastavio, pomogli, prošlo. A kod ovih košta i dobar dan. Sve pet ali stanje u hr to ne pokriva

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,861
To se isplati ako su cifre veče recimo od 1000 eura na više jer onda plačate samo ovjeru potpisa i uknjižbu u gruntovnicu oko 50 eura.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,046
U akavom digitalnom obliku? Tekst file, pdf?

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
229
U Wordu sastavio te isprintao, potpis i ovjera kod bilježnika, nije sveto pismo kad vidiš primjer. Šablonski

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
180
Nedavno sam iša kod JB ovjerit kupoprodajni za nekretninu.
Ne vridi više ugovor kupljen u NN, nego mora bit ispisan na A4 papiru i to ne to, nije mi niko spominja digitalni oblik. Ugovor sam napisa u wordu i isprinta.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,910
Zadnji ugovor što sam radio je bio o zamjeni zemljišta...radila ga odvjetnica, i uzela 80 eura...to se ovjerilo kod javnog bilježnika i javni bilježnik je poslao u gruntovnu...za tri dana stiglo rješenje o upisu.
Jedino što na ugovoru smije biti napisano rukom su potpisi, sve ostalo treba biti printano (ili ako netko ima pisaću mašinu još).
Dakle, ne mora biti u digitalnom obliku, već otisnuto na papiru, ali ne i rukom.

Najnoviji postovi

Na vrh