Da se i sam očitujem o ovome što je napisano u ovoj temi.
Ako je onaj film sastavni dio kurikularne reforme onda mi idemo na stramputicu sigurno. Mislio sam da je to bolja metodologija školovanja da se bolji više opterete a lošiji da odrade koliko mogu i da ne ponavljaju godinu nego da idu dalje. Tako bi oni koji imaju više mogućnosti bili pripremljeni za veća dostignuća u isto vrijeme. Tako je to urađeno u drugim zemljama.
Da li učenje o seksu u škole ili ne to nije stvar napretka to je stvar odgoja. Škola mora u odgoju učestvovati ali na kulturni način. Do sada nas nitko nije službeno učio pa se sve znalo. Djeci treba reći ljepotu seksa ali i opasnosti koje nosi i to je sva mudrost. Sve u dva tjedna. Johabicu predlažem da pripremi tu materiju i biti će sasvim dosta.
Da li religija u škole. Da samo zato što je lakše djeci to odraditi u školi. Religija je skup vrijednosti ili po modernom primijenjeno u poduzećima vizija poslovanja a provođenje tih vrijednosti su institucije te religije. Htjeli ili ne htjeli svi dijelimo te vrijednosti i vjernici i nevjernici na osnovi prostora u kojem živimo.
Religija osobno ću reći je jako dobra stvar (mislim na sve tri velike religije kršćanstvo, židovstvo i islam). Čovjeka oslobađa nepotrebnih zabluda, nepotrebnih božanstava i stalno vraća u centar, u život. Statistike kažu da praktični vjernici kroz brak, kroz obitelj, kroz posao i sve imaju puno više mira i napredovanja nego ovi drugi. Iako ima ljudi koji žive vjeru a kažu da nisu vjernici.
Krumpironja ja imam takva dva kao ti. Prošli su sve faze vjeronauka, vjere u obitelji a sada se odvojili od roditelja postali svoji ljudi pa ne idu u crkvu. Ja sam strpljiv i molim Boga za njih. Doći će oni na svoje.
Spomenio je netko politiku crvenih i plavih. U politici jednih i drugih nema razlike. Crveni bi trebali imati naglasak na socijalu i veće poreze a plavi manje socijale i manje poreze. Da vlasnicima više ostane, da mogu stvoriti više radnih mjesta, da mogu više stvoriti i donijeti veći napredak. Svi misle daj državi više da mi podijelimo više da osiguraju sebi veću glasačku moć. Ovo što je napravljeno s dugom ne bi napravio nijedan pravi domaćin u svojoj obitelji. Oni su ovo napravili da se održe na vlasti. E ima još jedna razlika jedni bi se dodvorili onima koji su nas napadali kao oni raspodjeljuju krivicu rata a drugi mi smo domoljubi i mi smo povlaštena kasta. Tko bi trebao biti povlašten onaj koji najviše radi i koji stvara najviše. To nitko neće da kaže. Tko je napravio dubrovačke zidine. Narod, suze, krv i znoj. Tko će platiti dugove? (narod, suze, krv i znoj). Već sam negdje rekao bez rada u dvije smjene svakog tko može raditi nema napretka.
Intelektualci = znanje. Bez znanja nema napretka. Prvi (nakon preuzimanja vlasti) promjene "Šport" u Sport a drugi ukinu financiranje (koje treba ukinuti) ali stvore demonstracije. I to zovu promjene. Kako unaprijediti znanje. Bio Italijan u Dubrovniku i pita gdje ide voda iz rijeke dubrovačke. Kažu naši pa u more. Kaže u Italiji ni kap ne bi pošla. Sve bi bilo u kap po kap. E to je napredak a ne nauku stvoriti o sexu.
Odgoj mladih u obitelji. Bez stege u obitelji nema dobre djece. Moraju odrađivati svoje zadatke/obveze (školu, šport, dopunske djelatnosti i td.) pa onda se i igrati. Svi smo prošli mladost. Čekao bi ja moje na kauču da se vrate u kasne sate samo da vidim kakvi su. Koliko piva ili drugog pića i tumačio im što valja i što ne valja. S kime su bili u društvu i tko je pušio. Osobno znam koji su uz veliku slobodu, od dobrih roditelja završili na drogi i sada problema koliko hoćeš.
Sve obitelji bez stege, poduzeća bez organizacije, društva bez reda srljaju, ne mogu biti napredni.