• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kvočka

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Ne lampiram nikad, uvjek stavim isti broj jaja i sta bude.... do sad sam imao srece svaki put

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Ovo sad sto sam stavio da se naleze ako bude sve ok ostavljam ih za svoje jato posto nemam dovoljno Vijandote. A planiram uskoro da nabavim i jaja od Maransa bakarnog pa da napravim jos jedno jato i od njih posto nisam do sada imao tu rasu.

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Kod mene su 8 jaja od italijanke,ocekujem sva 8 da izadju,a mislim da ce vec od sutra navecer krenuti iako je 18i dan,dosta puta se desilo da krenu da izlaze tad
Koji je dan tvojoj,imas li sliku da je vidim

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Danas joj je 15ti dan

Prilozi

• IMG-2175d9c7c50aa9b6bf96d262adee4ac2-V.jpg
    IMG-2175d9c7c50aa9b6bf96d262adee4ac2-V.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 9

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Sto se tice moje kvocke,mogu da kazem da polako pocinje sa izleganjem pilica,danas je 19i dan i cuje se pistanje pilica u nekoliko jaja

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Ja u ovu svoju Vijandotu uopste vise nisam siguran da ce se izleze ista.... Nesto se stalno komesa po gnezdu, vidio sam neki dan jedno jaje uopste nije pokriveno pod njom.... nez ni sam. Nadam se da bude bar nesto,, dok sam nalegao jednu krupniju domacu bijelu u proljece nisam imao nikakvih problema, tako je dobro sjedila i poslije brinula o pilicima stvarno prava majka, a ova mi svakim danom postaje cudna nesto.

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Ima i takvih kvocki,leze cisto da se kaze da su legle a ne zanima ih dal su sva jaja obuhvatila,kod ove moje domace kad joj izvadim jaje odma ga vraca pod nju...zbog toga bi ti bilo najbolje da lampiras jaja i ono sto je mucak izbacis da bi ova dobra kvalitetnije lezala

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Mislim da smo greskom uzeli neko jaje od amroka,ali neka,stizu i italijanke uskoro😂 20201005_064825.jpg

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
142
Gdje ces ti druze sa svim tim kokama , na kojem si broju sada i čestitam ti lijepi pilici 😉

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
Ma kamo srece da su koke,imam 2 kokoske,jedna je sad sa pilicima jedna nije. Imam 2 pevca,jednog sam rezervisao za prodaju samo jos malo da poraste,a sto se tice mladih imam 18 njih od 21 maja,od toga su 13 pevca i 5 koke,i jos 9 mladjih od juna/jula od njih su 6 koke i 3 pevca i sada ovih 8 od juce. Trenutno ih je ukupno 39,ali od svih tih petlova(ima ih 16,ostaju 2/3 ostalo sve na prodaju😂

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
142
U mene 9 stari koka 10 mladih i 10 pjetlica , starog pjetla zaklao jucer imao 3,5 kg ja svoje ne prodajem to sve ide u lonac 😬 GMO free

Posljednje uređivanje od moderatora:

Laza1304

Član
Tu od
23 Srp 2020
Poruka
140
U mene 9 stari koka 10 mladih i 10 pjetlica , starog pjetla zaklao jucer imao 3,5 kg ja svoje ne prodajem to sve ide u lonac 😬 GMO free
Meni zao da ih koliem😂

Ja u ovu svoju Vijandotu uopste vise nisam siguran da ce se izleze ista.... Nesto se stalno komesa po gnezdu, vidio sam neki dan jedno jaje uopste nije pokriveno pod njom.... nez ni sam. Nadam se da bude bar nesto,, dok sam nalegao jednu krupniju domacu bijelu u proljece nisam imao nikakvih problema, tako je dobro sjedila i poslije brinula o pilicima stvarno prava majka, a ova mi svakim danom postaje cudna nesto.
Jel pocela sa izleganjem?

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Meni zao da ih koliem😂

Jel pocela sa izleganjem?
Unistila sva jaja nista od pilica, izbacio sam je. Prvi put da mi se ovako nesto desi. Narucio sam inkubator cekam da stigne i gas 🙃🤭

amrok91

Član
Tu od
1 Ruj 2020
Poruka
62
Polomila jaja kljunom.... sad dal' je razlog sto su i par komada pacijih bili ispod nje pa je to uznemirilo jer ih je krenula izbacivat, ili jednostavno glumila kvocku.... Uglavnom, zadnje dane pred izleganje vidio sam da je krenula razbacivati jaja oko sebe, svako jutro sam je obilazio i provjeravao jaja, zadnjih par jutara vidim mokro sijeno ispod, podignem ju i troje njenih jaja vidim polomljeno.... Tako da sam je izbacio.... malo je falilo da je zakoljem, tako mi je krivo jedva jaja skupio posto imam samo 4 Vijandote, i htio sam te pilice. Al eto, desava se i to.

Najnoviji postovi

Na vrh