Baš su ti lijepi pilići, ja sam spario ove dvije koke sta nose zelena sa ova dva pjetala s obzirom na njihove boje kombinacije bi mogle biti razne, bAš se veselim🤞nego od njih dvoje sam sakupio 10 jaja u tjedan dana nisam htio cekati dalje da ne propadnu ova prvaKoka koja je obicna i nosi zeleno jaje ,iz njega se izleglo pile golosijana,a imam jednog petla golosijana u kokosinjcu
A ovo drugo sa kapom se izvelo iz jajeta takodje obicne koke ali imam pevca sa kapom😂
View attachment 34712 View attachment 34713
Preko njuškala prošle godine naručivao jaja baš kod čovjeka koji uzgaja pjetlove sa takvom krestom od njegovih jaja izasle te dvije koke a golovrati pjeva je od moje stare koke i starog golovratog pjevca kojeg sam zaklao lani.Bicee tu svasta nestoo sigurno,ja se nisam nadao uopste,ali eto zalomilo se bas to jaje koje je oplodio beli golosijan,a koka crna😂
Izleglo se svih 8 i to je to da se osuse skroz ovi zadnji sto su izasli i sutra ih prebacujem
A inace,kako si uspeo doci do njih uopste,da imaju takvu krestu
Samo stavi moze🤞Sta mislite,da li se jaja koja su nekoliko dana bila u frizideru mogu izleci? Raskvocala mi se kokos,a jaja su u frizideru zbog toplog vremena,i iman 3 4 komada od golosijanke zelim da ih izlegnem,pa me zanima da li frizider utice na jaja da se ne mogu izleci pilici?
Ranijih godina kad sam cuvao kokoske,secam se da sam jednom stavio veci deo jaja iz frizidera i svi su se izlegli