Meni su cetri kokoske nestale ,svako drugo vece po jedna samo po neko perje ostane za njima,desilo se da su i po komsiluku nestajale isti scenario,pojedu i jaja i sve tako bilo dok nisam u kokosinjcu uhvatila dva psa terijera sad vise ne nestaje nikom zivima.Nakon 30-ak godina smo konačno imali kvočku. Nasadili je u kopanji u praznom svinjcu. Jutros smo ovo našli od nje.
Koja životinja ovak djeluje? Krvi nigdje, samo perje, a od 8 jaja (kvočka je bila jako mala, a dva je polupala) ostalo lupine manje nego od jednog jajca.
View attachment 51551 View attachment 51552
Nisu iz istog legla ,kokoske su kupljene na dva različita mesta,a pevca smo iz sela doneli jos kad je bio pile.A nemaju gde da saraju jer su ogradjene visokom zicom i ne idu van dvorišta pa mi je zato cudno sto su takvi izrasli.Ne znam jedino da nisu povukli na čukunbabu ili čukundedu 🤣Nikako mi nije jasno.A i ovo crnobakarno ima cupave i crne noge a sve mi kokoske imaju zute noge i nijedna cupave.Čini se da su ti kokoške bile nestašne i šarale okolo
Šala mala, da li su možda pijetao i kokoške iz istog legla? Meni se tako dogodilo sa patkama, kupili smo male pačiće i kad su narasli smo ostavili patka i 3 patke. Nagodinu su imali pačiće ali je bilo i bijelih, i sličnih njima, svakakvih. Djed je rekao da je to zbog toga što su iz istog legla, krvno srodstvo i to, te da moramo uzeti drugog patka ako želimo imati baš iste pačiće.
Čitala sam negde da im jedan čovek, koji ima i golubove, pravi preparat od 100gr belog luka, 1dl jabukovog sirćeta i čašice jake rakije. To sve usitni pomeša i ostavi 7-10 dana u tegli (samo gaza na vrhu) i posle im stavlja 5 dana u 5l vode po jednu kašiku. Treba im davati tri puta godišnje i to pred mitarenje i jednom u toku godine. Isprobala sam i čini mi se da im prija. Ja sve usitnim štapnim mikserom i napravi se kao kaša. Ima jak miris ali dosta izvetri posle nedelju dana. Koke su to pile bez problema. Kaže da se tako dobro očiste što primenjuje i na golubove pa budu zdravi i jakog imuniteta.Da li mi mozete reci sta dajete kokoskama za jacanje imuniteta.Pustene su po ceo dan pasu travu,kljucaju bubice,crvice ali bi im nesto dala za jacanje jer mi se čini da mi jedna cudno dise ko da je prehladjena