sa cime je najbolje oprskati kokosinjac?Nije to bolest nego parazit, nametnik koji sise krv kokosima. Kvocka cijelo vrijeme lezi na jajima i ne moze se obraniti a oni ispod nje sisu joj krv dok ne ugine. Zato i kazem da se pregleda kvocka po trbuhu i sijeno na kojem je lezala. Ako su bile tekuti mislim da bi morali osjetit da vam gmizaju po rukama. Moze biti i to da se kvocka uopce ne dize ni jesti ni piti sa gnijezda pa jednostavno krepa na gnijezdu. Vjerojatno joj je kresta bila bljeda ili ljubicasta. Prije nasadjivanja treba kokos naspricati da mirno izleze i ponekad ju dignuti da se protegne i popije i pojede koje zrno ako nece sama. Pogledaj pred vecer kokosinjac i gnjezdo gdje nesu dal ima tekuti. U svakom slucaju ocisti, dodaj im vitamina i zelenila u prehranu.
Dobro si uradio bas pacijim jajima treba vlaznosti radi tvrdje ljuske a vlaga ih omeksava.Re: lKvocka
Slabo ali bude se popravilo s vremenom
koka mi sjedi na pačjim jajima trebaju se za vikend leći pa mi rekli ljudi da bi trebalo prskati makar je kvočka na jajima sad nisam pametan dal je netko imao iskustva s tim da kokoš sjedi na pačjim jajima?