• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Landini

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
970
Kada je naopako okrenut - osim što geometrija lopatica nije više dobra - ako je srce gdje se šarafi izmaknuto može biti da ventilator nije više u dobrom položaju u odnosu na rajf koji ga okružuje i to isto bitno smanjuje kapacitet, ali to ovisi o konstrukciji ventilatora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,220
Ebale vas te šklopocije.
Nekad su auti imali propeler sa dva pera bez difozora pa su se hladili ko veliki.

Taj "rajf" kak veli kolega Axial su poslje ugrađivali samo zato jer je nekog mehaničara po prstima plehnati ventilator pripalil.
Sad (kak su svi počeli šarafiti po tom krampulinju) treba pol traktora rastaviti da dojdes do elise.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,547
Ebale vas te šklopocije.
Nekad su auti imali propeler sa dva pera bez difozora pa su se hladili ko veliki.

Taj "rajf" kak veli kolega Axial su poslje ugrađivali samo zato jer je nekog mehaničara po prstima plehnati ventilator pripalil.
Sad (kak su svi počeli šarafiti po tom krampulinju) treba pol traktora rastaviti da dojdes do elise.

Dali smatras da je učinak propelera isti sa difuzorom i bez njega?.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,220
Ma jebo difuzor, gledaj ovu divnu sliku kaj sam stavil, gledaj tu ljepotu i jednostavnost na koj je jedini potreban difuzor u fergazeru bil.
Ako buš malo bolje gledal videl buš svašta, među ostalim i feder koji vrača gas, a ako se još malo bolje zagledaš videl buš i sajlu koja na kiler vodi a ne otvara haubu.

Da je našem Lijeski takvo grlo.... samo ne znam jel bi njegovo Venturi grlo usisavalo mineralnu a nakon ubrzanja minerala podtlak bi usisaval gorivo iz rezervara ili bi bilo obrnuto :unsure:
Pitam, tak da znam kakvu dizu staviti da ne presisa :ROFLMAO:

Najnoviji postovi

Na vrh