• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Laserska blanja

Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Re: Uljana repica, sjetva-žetva 2010.-2011.-2012.-2013.

moje je ispodrivano, nesto je potanjurano jedan trag i ceka sijacicu, dok druge njive cekaju ravnanje sa laserskom blanjom, ponovo gruber i sijačica.

Kolega moze kakvq slika te "laserske blanje"?ili opis kako to zgledi,ja imam blanju napravljenu od pruznih sinja el to slicno ili sta?:icon_scratch:
 

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Re: Uljana repica, sjetva-žetva 2010.-2011.-2012.-2013.

Ne to je kao velika ralica i sa njom vučeš zemlju po polju sa brijega u rupu.
A imaju kod nas i kaj na sebe nabere 8 kubika zemlje i onda ispusta u depresiju a laser je spojen sa traktorom i onda on diže i spusta di treba
 

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,224
evo par slika te blanje, kad je bila nova i nakon par dana u radu.





Laser stoji stacionarno negdje gdje ne smeta, a prijemnik je na samoj blanji i uvijek ju odrzava na istoj visini, di je brijeg skine, di je rupa ostavi zemlju. Može se raditi na ravninu i na pad. neke ljive radim na 0,05 % pada, neke na 0,12%, zavisno o terenu. uzmes list papira, nacrtas njivu i provozas se i izmjeris visine,i odredis sta i kako zemlju hoces napraviti.

Kvarimo temu o repici.Jeli to baš tvoj ravnjač ili od neke firme.Možeš još malo više o njemu i u nekoj drugoj temi.Kad bi tako nešto bilo za iznajmiti,kod mene bi bilo cijelo ljeto posla.

Moj je ravnjac, lani kupljen. cijena: 165 000 sad pdvom. stroj nemozes iznajmljivati, jednostavno je prespor posao sa njime da ide se u usluge. recimo 4 dana ravnanja za 7,5 jutara zemlje, a jedno jutro poravnam za dva sata. sto veca njiva, duze se ravna, dalje moras vuci zemlju, jako puno ima praznoga hoda. ima jedan od 4 metra na zalihi u firmi di sam to kupio, uplati i vozi.

Meni taj konkretno izgleda predobro (cak previse) isti gledam po nekoliko puta tjedno i razmisljam da bih mogao u neki dug zbog njega... Cijena isto odlična. Treba pogledati uživo i tražiti da li ima slike prije farbanja. Taj kombaj i u D košta toliko pa je pitanje koliko je plaćen gore i zašto, jer tu je prijevoz oko 1000eur, davanja, ulaganja, a i dotični sigurno planira nešto zaraditi...

Išao sam ga pogledati neki dan i kombajn je stvarno sačuvan i održavan, na minus 5 je upalio ko od šale. Jedino kaj ima uske gume tak da bi sa kukuruznim adapterom vjerojatno poprilicno tonuo . S obzirom da bi htio 5-redni adapter za kukuruz pitanje je da li bi ga on nosio ? Snage mislim da ima dovoljno.

Po meni je to dobar kombajn ja imam 2680 2godine motor je 120ks i zadovoljan sam imao sam problema sa trecom brzinom a sve drugo je ok.Ovaj mi na slikama djeluje da je u odličnom stanju


Bereš li sa njime i kukuruz, kak se ponaša u kukuruzu i koliki adapter nosi ?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh