Re: lijepa naša hrvatska zemlja
Ma dali bi ljudi zemlje u zakup, ali se boje da ces im ti iscrpsti zemlju i da ces ti nesto zaraditi, pa ce njima valjda biti krivo... Sta ja znam. Ovu smo baku osli pitati dali bi htjela dati u zakup i rekla je da bi, nema problema, 400kn/jutro, na 3 godine potpisivajne ugovora i ovjera kod biljeznika i to je TO... bez problema.
Necu na duze vrijeme od nikoga zemlju uzimat, jer se po nekom novom zakonu ak uzimas na dulje razdoblje zemlju, na pocetku zakupa MORAS dat uzorak zemlje za analizu da se utvrdi "kvaliteta zemlje", u trajanju vremena zakupa, svake 4 godine opet nositi uzorke na analizu da se utvrdi da ti kao zakupac odrzavas zateknutu "kvalitetu zemlje", i kad trajanje zakupa zavrsi, OPEt nositi uzorke na analizu sa svakog komada zemlje, kako bi se utvrdilo da je zemlja ostala iste "kvalitete" ili bolja, da se ne ostecuje vlasnik zemlje...
Nadam se da se ovaj zakon nece odrzati na zivotu, jer ako ja zelim prinos, ja cu gnojiti i prskati na vrijeme, a ako ne zelim prinos, necu uzimat zemlju u zakup i gotovo...
Samo gledaju kako bi pare uzimali od nas...