Nemam haskap, imam jedno drugo bobičasto voće koje je još teže za brat od haskapa. Na malo prodajem po 80kn/kg, ekološki uzgoj. Mislim da bi mogao prodavat i po 100kn/kg ali mi odgovara 80kn ( 125g 10kn, 250g 20 kn). Da idem na veliko dobio bih možda pola, ako ne i manje. Jedan otkupljivač je u početku nudio 25kn ali tu nema matematike jer berba puno košta, da ga idem dat recimo u Go Green opet moram dat za oko 40-50kn, prve godine nisu uzimali proviziju a sad uzimaju mislim 40% i još plaćaš štand 200kn. Da se razumijemo, mislim da je 50kn na veliko dobra cijena.
Mora ti bit jasno da na veliko prodaješ u pola cijene, možete svi sada prodavat po 100-200kn dok imate malo, a kad ćete imat velike količine će biti druga priča.
Ajde ti svoj Haskap otpremi u Japan, kad odbiješ put i marže vidjet ćeš što ćeš dobit. Uz to ćeš ga morat kalibrirat, zamrznut u šok hladnjači ( sad se ne mogu sjetit jel se tako zove kad smrzavaš namirnice u roku pola sata), čuvat u običnoj hladnjači. Uz to u Japanu je 50e kao kod nas 8-10e.