Oko Kamere i editiranja pitaj
@Kapetan_broda_Kupljenec on se sa tim poslom bavil godinama i vjerujem da je tu doma.
Meni je pojasnil.
Cijevi od podpedalnih cilindara prema cilindrima u dobošima dolaze savinute tak kak ih vidiš i to ne uzrokuje nikakve problememe. Malo kod odzračivanja ali izluftira se to.
Anker ploču možeš okrenuti kak hočeš ali onda nemaš od kud odzračiti, sam cilindar stoji naopako pa je zrak gore a odzračnik dole....Ja predpostavljam da ti misliš na trubu da bi sve skupa okrenul ali onda opet imaš iste probleme plus kaj nemaš kam blatobran zašarafiti, a ni one limove za lance....
Bespotrebne komplikacije.
Kaj se odzračivanja tiče vakum sistem je dobar ali obrnuti postupak upumpavanja ulja kroz odzračnik prema posudi se meni pokazal bolji, Naročito na biciklima.
Cilindri su još veča komplikacija.
Klipiči su samoštelajuči i tvornica ih nikad ne gurne do kraja, u pravilu ako ih ne potučeš ne možeš staviti doboš.
Pisal sam o tome u nekoj temi i slike rastavljenog cilindra stavljal.
Opruge vračaju samo onaj dio koji dozvoljava kad se cilindar sam poštela da klipič šeta.
Sa klipičima treba oprezno ako rastavljaš cilindar jer prednji i zadnji nisu isti. Isti je promjer, iste su brtve, ali nisu isti pa postoji mogučnost zamjene.
Na novima je na jednoj strani crvena točka i treba obratiti pažnju da ga nije neko slučajno krivo sastavil.
podmazati ga treba obavezno i to obilno nafilati sa mašču za sastavljanje cilindara. Onda duže traju.
Vidim tam na videu da nisu stavljeni pojasevi od ručne kočnice.
Neko se na ovom snašel na ovaj način. Ako IMT može imati jedne pakne za nožnu i Ručnu zašto nebi mogel imati i Ursus.