• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Loša škola na you tubu

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Radimo gdje možemo. Ja imam šupu u koju Ursus jedva stane i tu radim. Trenutno nemam mogućnosti za nešto bolje.

Taj traktor koji sam snimao je takav došao kod mene, isključivo radi u šumi, a gazdu zbilja boli briga kako on izgleda. Njemu je bilo bitno da koći. Bitni dijelovi su očišćeni, a ovo izvana bi svakako bilo prvi dan posla isto takvo.

U svakom slučaju, primjedba od @plus je na mjestu i prihvaćam ju.

Ovako je izgledao moj traktor prije remonta mjenjača i ostalog.
IMG_20180814_184237.jpg

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Istekla mi sesija za editiranje, a zaboravio sam spomenuti i svoju skromnost ;-) Ma šalim se naravno, nadam se da niste ovo uzeli za ozbiljno. Ali ostaje činjenica da mi je Youtube masu puta pomogao da neke stvari riješim puno brže i jednostavnije nego da sam samostalno bez ikakve pomoći krenuo u borbu. Ima raznih videa, nekad od 10 min nađeš taman onih 10 sec koji ti otvore oči i razjasne sve, a nekad pak zna biti da gledaš i gledaš i onda kad bi trebalo doći tih 10 sec, autor jednostavno preskoči taj dio jer smatra da je nebitan.

• Like
Reactions: ZJ

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Youtub je jako koristan i sam sam jako zahvalan likovima koji imaju strpljenja za to..ta novčana nagrada je stvarno minimalno koliko zaslužuju..bilo bi korisno da marko traktorista podjeli s nama koliko para zaradi?

Samo ..vrag je u detaljima i treba imati fino sito i sve dobro presijati ..

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
Samo da razbijem jednu vrstu iluzije. Monetizacija Youtube-a je ovdje na balkanu jako slabo razvijena. Imam jednog poznanika koji ima 40 i više tisuća pretplatnika i znate kolko zaradi od Youtube? 500-600 Eura! Ali, na godišnjoj razini! Premalo zaradi s obzirom koliko godišnje izgubi vremena na to sve. Da živi npr. u Americi, zarada bi bila daleko veća. Također znam i jednoga koji ima preko milijun pretplatnika. E, to je već druga priča. Od toga se već može živjeti i to je svakodnevni posao. Za jedan video koji traje 10-ak minuta, potrebno je dosta vremena da bi se to sve u programu montiralo, editiralo, upload-alo... tako da, nije sve bajno u tom svijetu, samo da znate. Ako ideš nešto početi snimati sa ciljem da zaradiš puno novca, tu si već u startu izgorio. Prvo ide ljubav i strast prema nečemu, pa dok drugi ljudi to prepoznaju i vide, zarada će doći sama od sebe.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Radimo gdje možemo. Ja imam šupu u koju Ursus jedva stane i tu radim. Trenutno nemam mogućnosti za nešto bolje.

Taj traktor koji sam snimao je takav došao kod mene, isključivo radi u šumi, a gazdu zbilja boli briga kako on izgleda. Njemu je bilo bitno da koći. Bitni dijelovi su očišćeni, a ovo izvana bi svakako bilo prvi dan posla isto takvo.

U svakom slučaju, primjedba od @plus je na mjestu i prihvaćam ju.

Ovako je izgledao moj traktor prije remonta mjenjača i ostalog.
Da se nas dva još malo bolje sporazumijemo.
Primjer. Da ti dođeš kod mene s blatnim traktorom, punim mješavine blata, ulja i nafte - žverca, pa tražiš da ti preko toga napravim novu električnu instalaciju, fino bi te odmah poslao doma. Probaj si zamisliti te "scene" da ja kroz to počnem provlačiti nove žice, po toj zmazanoči, na što bi to sličilo na kraju balade, ne hvala.

Ja sam kao mlad mnogo dana proveo "trbuhom za dodatnim kruhom", po tuđim, koje kakvim šupama.
Ne tražim od tebe da ljudima pokazuješ lijepu šupu, od tebe samo tražim "pokazuj ispravan način rada i popravka". U ispravan pristup u mehanici prema mojem razmišljanju na prvom je mjestu urednost i čistoča.
U ostalom tražio si javno, naše komentare.
Nisu uvijek sve riječi lijepe, niti su uvijek sve riječi iskrene, ja sam ti samo sve rekao iskreno - tako kakvo je moje mišljenje o tome.

Inače, ja maksimalno izbjegavam gledanje svega toga na Yubitu.

Zašto? Pa samo zato, dok sam ja morao "postati nekakv majstor" i zarađivati za život, postojala ti je samo štampana knjiga, uz nju postojali su stariji iskusniji majstori od kojih su šegrti učili, nismo imali telefon, niti Internet, ni kompjutor, ni mobitel, ništa od svega toga. Ja nisam htio postati loš majstor, kamoli šarlatan, a postigao sam i nekog dobrog vraga u svojem životu.

Zapravo ako moram biti iskren, za večinu je ovdje aktivnih forumaša definitivno nerazumljivo, zašto se ja komentarima ubacujem u dosta različitih tema, imam li zapravo ikakvog iskustva, predznanja, osnovnog ili večeg znanja o čemu poneki put počnem raspravljati, drobiti, maltretirati sve Vas ostale. Na moje osobno zadovoljstvo i svih koji me donekle poznaju, smijem reči da se ne upuštam u komentare tamo gdje nemam pojma. Prošao sam dosta tešku "školu života", oplemenjenu brojnim stručnim specijalizacijama, a i napravio nekoliko stručnih osobnih prijelaza, transformacija, iz jedne vrste ozbiljnih poslova, na druge, uglavnom uvijek još zahtjevnije i odgovornije, kako prema poslu, ljudima, tako i prema vlastitoj obitelji, koja je dosta trpjela radi svih mojih takvih aktivnosti.

Usprkos takvom križnom putu i stečenom iskustvu, smatram da nisam "kapacitet" da postanem filmaš, za davanje stručnih savjeta preko filmeka. Ali eto tebi sam uputio kritiku, operi traktor prije filmske seanse, klape, scene, kako god to nazivate. Evo stao sam.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Dosta majstora se kriza kad vide nesto da se ne radi kako treba. Sto se teme tice, jako zanimljivo. Takoder doata majstora niti ne zeli pomoc i rec kako se nesto radi jer je to njihov kruh. Neke stvari bi se usudil sam delat. Primjer je zamjena bubanj kocnica na autu i natezanje opruge sa 2 obicna kljuca. Samom mi nebi palo na pamet koristit 2 kljuca i zakon poluge. Tak da ja budem i dalje gledal YT, nesto sam probal, kasnije platil i 20 puta vise kad zaje... i uzivat cu u onom sto radi. :ppozdrav: E da, i primjer covjeka koji zna, Stjepan Huzjak. Taj je radio cuda. A strojevi vecinom sa po 100 kila blata i raznih ulja na sebi.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
@plus potpuno sam ja tebe razumio, ne sekiraj se.

Baš iz takvih stvari sam ja prestao raditi uslužne popravke. Prvo, radim do 15h u firmi, onda imam svoju zemlju za obraditi, onda tek ako/kad ostane vremena radim te traktore. To se previše razvuče i zapitao sam se jel meni to treba u životu?
A što se tiče pranja i toga, nagledao sam se svega što dovezu kod majstora koji živi preko puta mene. Puno puta sam se zapitao kako može raditi na takvom traktoru...

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Što se tiče čišćenja, ja više neću ništa čistiti. Svaki put kad nešto počistim, nađem neku glupost koja me ubode u oko pa je moram slagati. Kad je sve lijepo prekriveno slojem ulja i blata, nema nikakvih problema.

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
A za youtube bogaćenje. Zaboravite. Imam kanal na kojem objavljujem materijale s auto moto utrka, prije više, sad manje. Imao sam monetizaciju i prije par godina sam nakon par godina skupljanja, došao do isplate od 50 dolara. Nakon toga je krenulo opet od nule do nekih 30 dolara, ali je youtube uveo pravilo najmanje 1000 pretplatnika i minimalni promet, što ja nisam zadovoljavao. Inače se može zaraditi, ali skoro da nema pravila. Gledam neke vrhunske uratke koji imaju desetke milja pregleda, a isto tako i neke gluposti snimane peglom, isto imaju milijune pregleda. Znači, ili riskirati s malo većim ulaganjem u opremu i ekipu ili se nadati da će pred tebe sletjeti vanzemaljci pa ćeš imati ekskluzivnu snimku i puno pregleda.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ajde, da vam iz prve ruke razjasnim zaradu na Youtubeu, na primjeru mojeg kanala.
Uzet ću podatke za zadnjih 90 dana.

Dakle, u zadnjih 90 dana na 1000 plaćenih pregleda dobijem približno 3 kune.
Od ukupnih pregleda, otprilike pola mi je plaćeno. Prošvrljajte po kanalu pa kalkulirajte koliko zarađujem :)

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Stavite u video neku dekoltiranu damu,po mogućnosti većih gluteusa i da je zamazana od ulja,više nebude bitno dal je popravak dobar ili ne,a pregleda bude hrpa...inače takve video uratke izbjegavam,ali broj pregleda je nevjerovatan;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja sam več jedno vrijeme na prekvalifikaciji i uz pomoč youtuba učim novi zanat.
Čist posel, rad u suhom, toplom, komunikativan, raznolik.....

Ako ima ko zainteresiran da vidi kak mi ide nek se javi na pp.

Ovo mi je mentor i kanal na kojem stječem znanje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisam ja još dorasel do tih platformi.
Ja učim na yubitubu i nigde drugde.

Najnoviji postovi

Na vrh