Radimo gdje možemo. Ja imam šupu u koju Ursus jedva stane i tu radim. Trenutno nemam mogućnosti za nešto bolje.
Taj traktor koji sam snimao je takav došao kod mene, isključivo radi u šumi, a gazdu zbilja boli briga kako on izgleda. Njemu je bilo bitno da koći. Bitni dijelovi su očišćeni, a ovo izvana bi svakako bilo prvi dan posla isto takvo.
U svakom slučaju, primjedba od
@plus je na mjestu i prihvaćam ju.
Ovako je izgledao moj traktor prije remonta mjenjača i ostalog.
Da se nas dva još malo bolje sporazumijemo.
Primjer. Da ti dođeš kod mene s blatnim traktorom, punim mješavine blata, ulja i nafte - žverca, pa tražiš da ti preko toga napravim novu električnu instalaciju, fino bi te odmah poslao doma. Probaj si zamisliti te "scene" da ja kroz to počnem provlačiti nove žice, po toj zmazanoči, na što bi to sličilo na kraju balade, ne hvala.
Ja sam kao mlad mnogo dana proveo "trbuhom za dodatnim kruhom", po tuđim, koje kakvim šupama.
Ne tražim od tebe da ljudima pokazuješ lijepu šupu, od tebe samo tražim "pokazuj ispravan način rada i popravka". U ispravan pristup u mehanici prema mojem razmišljanju na prvom je mjestu urednost i čistoča.
U ostalom tražio si javno, naše komentare.
Nisu uvijek sve riječi lijepe, niti su uvijek sve riječi iskrene, ja sam ti samo sve rekao iskreno - tako kakvo je moje mišljenje o tome.
Inače, ja maksimalno izbjegavam gledanje svega toga na Yubitu.
Zašto? Pa samo zato, dok sam ja morao "postati nekakv majstor" i zarađivati za život, postojala ti je samo štampana knjiga, uz nju postojali su stariji iskusniji majstori od kojih su šegrti učili, nismo imali telefon, niti Internet, ni kompjutor, ni mobitel, ništa od svega toga. Ja nisam htio postati loš majstor, kamoli šarlatan, a postigao sam i nekog dobrog vraga u svojem životu.
Zapravo ako moram biti iskren, za večinu je ovdje aktivnih forumaša definitivno nerazumljivo, zašto se ja komentarima ubacujem u dosta različitih tema, imam li zapravo ikakvog iskustva, predznanja, osnovnog ili večeg znanja o čemu poneki put počnem raspravljati, drobiti, maltretirati sve Vas ostale. Na moje osobno zadovoljstvo i svih koji me donekle poznaju, smijem reči da se ne upuštam u komentare tamo gdje nemam pojma. Prošao sam dosta tešku "školu života", oplemenjenu brojnim stručnim specijalizacijama, a i napravio nekoliko stručnih osobnih prijelaza, transformacija, iz jedne vrste ozbiljnih poslova, na druge, uglavnom uvijek još zahtjevnije i odgovornije, kako prema poslu, ljudima, tako i prema vlastitoj obitelji, koja je dosta trpjela radi svih mojih takvih aktivnosti.
Usprkos takvom križnom putu i stečenom iskustvu, smatram da nisam "kapacitet" da postanem filmaš, za davanje stručnih savjeta preko filmeka. Ali eto tebi sam uputio kritiku, operi traktor prije filmske seanse, klape, scene, kako god to nazivate. Evo stao sam.