J
jaguar
Guest
On sada 5000 sati pod predpostavkom da nije menjan sat jer mu ja nisam prvi vlasnik a ulje je sae 30 neka novosadska firma ga proivodi.
Ja imam Štore s takvim (rumunjskim) motorom. Ima oko 7000 sati i motor nije otvoren do sad. Ulje koje koristimo je INA Super 3 ili Super 5, 15W-40.jaguar kaže:On sada 5000 sati pod predpostavkom da nije menjan sat jer mu ja nisam prvi vlasnik a ulje je sae 30 neka novosadska firma ga proivodi.
Filter ti je važna stvar. Mora biti veliki, i mora biti cijev originalne duljine u njemu (cca 15-tak cm).jaguar kaže:Pa ulje sam tek promeno pre tri dana a filter je neki od golfa cinimi se.Ali nije problem da se i ulje promeni.
jaguar kaže:Pa ulje sam tek promeno pre tri dana a filter je neki od golfa cinimi se.Ali nije problem da se i ulje promeni.
Mali filter od auta ima veći otpor strujanja (veći pad tlaka) jer mu površina nije dovoljna te ima veću brzinu strujanja ulja.puknuti kaže:KAkve veze ima kvaliteta filtra ? ako je filter nekvalitetniji može imati manji otpor strujanju a ne veći :lol: :scratch
I kad na leru padne na nulu još uvjek vozi , vozi .i vozi ...Pozdrav svim forumasima.i ja imam isti problem sa imt 539 delux . Kad je motor hladan pritisak ulja je 4,2 bara . A kad je zagrejan motor na radnu temperaturu onda pritisak ulja na mnometru opadne i na 2 ili cak na 1,5 bara. Sta vi mislite sta je problem i kako da ga rijesim.