• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

lož ulje-plavi diesel-diesel-eurodiesel?

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Kolege kako da provjerim stanje plavog na kartici a da ne moram na benzinskoj?

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
01/ 612 – 8877 nazoveš ovaj broj, to ti je govorni automat i trebaš upisati broj sa kartice.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Gdje je to Sima? Kod mene na petrolu 3.26 bar po aplikaciji mingo

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Petrol Đurđevac također 3.17 kn

Sima, misliš da to ide ispod 3 kn??

Ja sam nekak skeptičan, mislim da budem uzel još 2 bačve ovaj tjedan pa kak bude.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Lako moguće, nekoj zemlji su ukinuli sankcije za izvoz, a četvrta je u svijetu po količinama nafte, a i zalihe nafte su na rekordnim razinama, jedino ako naša vlada ne uvede neke trošarine jer ovako se slabo puni proračun.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Vlada će sigurno uvesti trošarine, znači čim se sastavi nova vlada cijena goriva će sigurno ići gore..

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Zanimljivo je da su toj zemlji (Iran) ostavili neke sankcije, a neke ukinuli...kao npr.izvoz nafte. Iran ima nesto vise od 10% zaliha svjetske nafte. Oni koji se sjecaju cijene od 3.19kn i 3.21kn u zimi 2009 znaju sto je uslijedilo nakon toga. Nazalost, svi pokazatelji pokazuju da je ispred nas megaciklus krize. Da li ovaj puta...ne znam. Ipak...ovaj cirkus sa Iranom je svakako korak k tome.
Za sada su prognoze da barel ide do 15 dolara...pa je moguce spustanje plavog oko 3kn..

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Sad je plavac na dosta pumpa 3.17, tako da bi mogal doć i do 2.5 kn/l.
Mislim da se to ipak neće dogodit jer ako se formira vlada prvi potezi će vjerojatno bit povećanje trošarina na goriva :-( .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kam više povečanja, pa i ovak više od pol cjene ide državi, kaj budu benzinske radile samo za državu nakraju??

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Upravo to, neznam kakve trošarine bi još uveli, kad država kupi duplo od prave cijene.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ja sam ulio tri tone lože 2014. kad je bilo 5,90 kN. Sada mi je prazno oko 1,5 t. još se skupo grijem. Morati ću nadokupiti da se makar malo uprosječi.
Sjećam se da je cijena bila 3,05 kune.
Cijene sirove nafte su se smanjile tri puta s 110$ na 40$ a gorivo kod nas samo 30%. Znači da su porezi i trošarine ostale nominalno iste.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Bilo je nema dugo negdje pisalo da država sa sadašnjom cijenom goriva ubire daleko manje prihoda nego je planirano. Sreća naša je da tehnička vlada nemože stavljat nove namete, zato i kažem da bi nova vlada ako se formira među prvim potezima mogla dignut trošarine.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neku večer bilo na vijestima da se trend pada cijene nafte očekuje sve do ljeta. Jedino nas ta vlada more zeznuti. Negdje nas ipak moraju zakinuti.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Jutros su rekli na vijestima, ak padne ispod 7 kn idu trošarine gore.... a normalno, di bi mi imali išta jeftino.. Sad sam točio na Petrolu 3.26, bit če da sam se zaje..ao kad sam točio prošli tj :D:

Najnoviji postovi

Na vrh