Na 1 ha oranja potrosi oko 2,5 l dubine oko 27 cm u prvoj brzini pri pogodnim uslovima,
T 40 je ,ja mislim madjarska izvedba, koja je uradjena sa minimalnim troskovima proizvodnje.
Problemi:
- Menjac, sve ravni zupcanici koji su neprecizno napravljeni,
iskace iz brzina, ronda...
mali broj lezajeva koji cesto odlaze
- Kvacilo: mali promjer lamele za jacinu traktora
- Slab kvalitet materijala:
Izvrtanje sarafa iz svih reduktora pa cak i onih sarafa na sastavu traktora na sredini
- Nepregledan
- Solidan motor
- Lose kocnice
- Dobra rucna koja ide preko mjenjaca
- Malen anjslag
- Neprecizna izrada
- Treba velika snaga za upaliti i pored dekompresora 2x 97 ah
- Tvornicke gume mogu biti i cak i do 25 god,
-82 god. je bio duplo jeftini nego imt 539 to sve govori.
Valjda 25 litara / ha
- nama nikad nije iskočio iz brzine , samo evo sad ovo nakon 30 g.što zaglavi ponekad (riješit ću ja to uz pokoji Savorisov savjet,,Savo prvom prilikom kad zaglavi skidam kapu i čistim sve pa da vidimo...sad sam baš posijo jutro zobi, jesenas pooro neku livadu , pa suvo tvrdo, tri traga sam tanjuro, plus sijanje = oko 12litara lože..... nema stajanja, sa sad će i kukuruzi jošmalo pa treba priredit za nekih 5 jutara)
- ja mislim da je kvalitet materijala solidan
- šarafi se pomalo odvrću to je istina al uzmeš ključ 27 obiđeš malo okolo i to je to
- nepregledan je pomalo al kad naučiš ni ne obazireš se . bitno da ne udara sunjara i kiša u glavu
- motor :supz:
- je*eš kočnice, kod mene sve ravno, al ipak koče
- nemam ručnu :scratch
- anjšlag 8m lijevo nešto više desno
- izrada ko kod rusa, bitno da radi
- kod mene on kresne i u po zime,normalno imam ok alnaser, imam posebni bočni nosač za 100 i nešt ah stari toplin akumulator.preko zime je u toplom i to ga je i očuvalo
- jebo imt.... 539 il 533 nemoj ni uspoređivat sa t40 . cijenom imt daleko odskaće i sada , a u poslu t40 vuće i njega i gleda svoja posla :supz: