Jeli imaš neki broj od distributera u Hrvatskoj?
Ja sam posadio vani jako malo, mali vrt samo da probam uzeo gotov rasad neki hibrid uvezen iz Italije šta će biti od njega vidjećemo .Ljudi jel' iko posadio lubenicu (iznio vani)?
Ljudi, kakvo vam je stanje sa lubenicom s obzirom na ove prekrasne vremenske prilike?:icon_mrgreen:
Znalo je bit i bolje...
Nemaš pojma u kliko boljem položaju ste u odnosu na kontinentalni dio. Ovde je ovih dana idealno vrijeme za propadanje vrežastih kultura. Ako na kontinentu ostane čitavo i 50% od zazađenih površina pod lubenicom, krastavcem i dinjom bit će dobro.
Neznam na sto tocno mislis ali razlike u klimi i nisu nesto velike, moje ti je podrucje hladnije od recimo doline Neretve i Ravnih kotara. A kise ima svugdje ove godine... Mi sadimo lubenicu na otvorenom oko 10.05. sumnjam da ste vi puno kasnije.
Ono sto je bitno je izdignuti gredicu sto vise, prevelika nemoze biti. Nije ovo prvo kisno proljece, kad se samo sjetim trulezi zile nekih prijasnjih godina dok nismo izvlacili visoku gredicu... Po mjesec dana nebi mrdala ni naprid ni nazad...
Ubi moje lubenice ovo vrijeme := ,a drugu turu nikako izbaciti van. Kada li će zapuhati malo sjevero-istočnjak da se smiri situacija.