Jel bu meni ko malo pobliže pojasnil kak da ja znam jel zrela, ili da ja čekam dok ne eksplodira ili propadne?
Hvala, ali slikica bi meni neukom (u tom polju) jako puno značila, pa ako se ima molil bi jednu.
Ako ne sad mi je malo bistrije pa bude lakše
Nego, možda je pitanje bezveze, ali koliko njoj treba dana otprilike od kad se zametne pa do sazrijevanja?
ma jbm ti listić , išao sam probati da vidim- lubenica vagnula 8,5 kg listić žut a ona unutra još zelena
ma jbm ti listić , išao sam probati da vidim- lubenica vagnula 8,5 kg listić žut a ona unutra još zelena
Ma je*eš lisić gleda se na sve znakove općenito i tjt.
Po šarama se gleda i vidi iz daleka , onda je lupiš prstom , pogledaš brkove(svrtke ima ih 3), dlačice na peteljci, stisneš je rukom, opet lupiš prstom - otkineš , pogledaš ima li žuto na mjestu gdje je ležala, a kad pusti crveno na peteljku zrela jee.
Kad prevagne više faktora bereš je , jedno od glavnih je da krcne kad je stisneš i tako ugl. nema tu puno filozofije svatko ko zna par ovih znakova može brati lubenice,učite se i ja sam neki dan ubrao zelenu :toimonster:
A kaj se događa ako se ne ubere na vrijeme?
onda je kao med
Jasno mi je na dulji period, ali koliko dana raspona ima da to bude u pravo vrijeme? Ono 7 do 10 dana sim tam?Onda ti prezori i sagnjije ili ti strune.
Pozdrav!