1-2 troliske, el to kad je oko 10cm visine otprilike?Mi smo radili s pulsar 40 i odlično obavi posao.Ne bi trebalo ići s više od 0,8l/ha i to kad lucerna ima razvijenu 1-2 troliske.Zakočiti će štavelj ali ga neće potpuno uništiti jer ima jak rizom.Parcelu je trebalo očistiti totalom prije sjetve lucerne.
Mi smo radili s pulsar 40 i odlično obavi posao.Ne bi trebalo ići s više od 0,8l/ha i to kad lucerna ima razvijenu 1-2 troliske.Zakočiti će štavelj ali ga neće potpuno uništiti jer ima jak rizom.Parcelu je trebalo očistiti totalom prije sjetve lucerne.
Kad bacaš 7-icu?U fazi mirovanja ces tesko uloviti lucernu jer obicno su to dani kada je na polju previse blata.... Ja sam jednom u 7 godina uspio tretirati lucernu u fazi mirovanja s sredstvima na bazi metribuzina (Sencor, Tor, Metriphar itd....). Ovaj harmony me zanima i sada nakon otkosa cu drmnut staru lucernu u dozi od 8g/ha. Imam jedan usjev koji je za preorati pa cu isprobati na njemu ucinkovitost i eventualnu stetnost. Znam da vani tretiraju lucernu u vegetaciji s tim harmonyem u dozi 8-9g/ha i da navodno nema problema.......
Gnojidba lucerne hmmm.. a to ti ovisi o situaciji. Predsjetveno si dodao nesto mineralnog, ako jesi i ako ti zemlja na koju si sijao nije kisela onda ces vidjeti da ne trebas gnojiti nakon otkosa vec samo na kraju sezone prije zadnjeg otkosa ili rano u proljece prije kretanja vegetacije iduce godine. Vecina ljudi ne gnoji lucernu nakon otkosa jer u vecini slucajeva nema potrebe, naravno ako vidis da je lucerna depresivna i slaba u porastu, sto moze biti slucaj na kiselim i jako lakim tlima, onda je opravdano obaviti prihranu a nju mozes obaviti s nesto 15-ice ili KAN-a..... Ja godisnje potrosim oko 300kg/ha 7-ice i to je to, raste ko blesava.....