• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Lucerna

zagi01

Član
Tu od
20 Pro 2013
Poruka
307
Ma ne koristim ju za ishranu. Posijana je da se malcira samo. Jer ne koristim njivu

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,231
Neka talijanska, ne sjećam se više točno. Al sljedeća koju budem sijal bude Osječka os66. Lani prijatelju sijal takvu i isto je predivna, pa probaj s njom

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,550
Svaka čast, odlična. Kod nas nikne dobro i samo nestaje.. Sad kad sam htio raditi analizu iza žetve opet nema smisla jer je tlo presuho.

dakson13

Član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
148
Pozz, treba mi savjet sa čime sijati djetelinu. U proljeće sam sijao ručno, miješao djetelinu i piljevinu i tako posijao međutim slaba je zbog vremena. Sad sam planirao u jesen posijati drugu parcelu pa me zanima kako Vi sijete? Vidim da ima i neka plastična sijačica koja se stavi na prsa i ide po njivi okreće ručka na njoj i ona sije, koliko je to dobro i kako treba biti naštimana ta sijačica? Koliko djeteline da sijem po hektaru? Unaprijed hvala.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,446
Ja stavim suhi mulj, iz potoka te ručno sijem iz kante, i uvijek bude dobro. Probaj baciti kana po njoj možda se digne... one se digne tek na drugog ili trećeg otkosa...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,973
Pozz, treba mi savjet sa čime sijati djetelinu. U proljeće sam sijao ručno, miješao djetelinu i piljevinu i tako posijao međutim slaba je zbog vremena. Sad sam planirao u jesen posijati drugu parcelu pa me zanima kako Vi sijete? Vidim da ima i neka plastična sijačica koja se stavi na prsa i ide po njivi okreće ručka na njoj i ona sije, koliko je to dobro i kako treba biti naštimana ta sijačica? Koliko djeteline da sijem po hektaru? Unaprijed hvala.
Princip je dobar, ali treba kupiti kvalitetnu mašinicu. Ja sam bil kupil neku u Cipru. Nije bila skupa kod kupnje, ali je kod sijanja. Krenulo je prekrasno i bila sam presretan kad sam počel sijati. Prije nek sam posijal 100 m², sitno sjeme je došlo ispod diska koji ga baca van i zaštekala je. Nastavak je bil bacanje rukom. Ako zanemarimo površinu od cca 5-6 m² na koju nisam ništa bacil pa je ostal otok bez djeteline, ostalo je bilo odlično.

Najnoviji postovi

Na vrh