T
Tyr
Guest
Iman mandarinu u vrtu po kojoj se šetaju mravi ( crvene glave, crnog tijela, ne znan koja je vrsta). Valjda "uzgajaju" uši ili se hrane njima, ne znan točno. Šta bi triba točno napravit da ih se riješim?
ma kojih 10god evo moje su posađene u 4 misec 2005, 2008 sam skida ono malo roda šta je bilo, 2009 je već bilo nešto, a prošle godine (6god od sadnje) su već bile u punoj rodnosti, a to šta si reka za temperaturu stoji, ali nije problem jer se ovde nikad tako nisko ne spusti temperatura, ja sam svoje prošle zime pokrija mrižama, a prijatelj svoje nije ni pokriva, pa ih opet onaj snig i -3C sa početka veljače nije oštetilo. Mandarine mi tako rano dođu u punu rodnost jer ih sadim na 2x2 razmak, pa nakon 6 godina kad se redovi spoju počmem parne redove kresat i tako do 10te godine kad ću ih skroz izvadit, je zajebancija ali tako maximalno iskoristim ovo zemlje šta imamje ali nisi rekao da ih treba čekati 10 godina za urod i da su osjetljive na mraz i da im šteti temperatura ispod -5 itd itd
pa valjda ja znam više o tome.....
puni rod nakon 6 godina hahhahahahah pa odraslo stablo može dati i preko 100 kg .
2x2 razmak to je strašno gusto i stabla se ne mogu širiti u tako gusto posađenom redu.koja je vrsta mandarine?